آیا میدانید برای درخواست طلاق باید کجا رفت ؟ اگر شما به عنوان یک زن یا مرد قصد دارید از همسر خود جدا شوید باید اول از همه در سامانه تصمیم طلاق به آدرس Zaman.behzisti.net وارد شوید و مشخصات کامل خود را ثبت نام کنید. سپس در چندین جلسه مشاوره طلاق شرکت کنید.
اگر در این جلسات مشاوره با همسر خود به سازش رسیدید که به زندگی خود برمیگردید؛ ولی اگر تصمیم قطعی شما جدایی از همسرتان است باید مراحل دیگری را طی کنید. اما سؤال اینجاست برای درخواست طلاق باید کجا رفت ؟
در خصوص جدایی زوجین باید دادخواست خود را در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضاییه ثبت کنید. سپس سایر مراحل طلاق را به صورت حضوری یا با گرفتن وکیل طلاق در دادگاه خانواده پیگیری نمایید.
برای درخواست طلاق باید کجا رفت ؟
عدم سازش میان زن و مرد و همچنین بروز اختلافات خانوادگی اگر با شرکت در جلسات مشاوره خانوادگی برطرف نشد باید زن یا مرد برای حل اختلافات خود توسط قانون اقدام کنند. همچنین با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی و ثبت طلاق از طریق طرح دعوای طلاق از یکدیگر جدا شوند.
مراحل دادخواست طلاق
امروزه هر زوجی که در شهر و روستا زندگی میکنند برای طلاق گرفتن و جدایی از یکدیگر نباید به طور مستقیم برای اقامه دعوای طلاق به دادگاه مراجعه کنند. اگر چه در سالهای قبل مرد برای طلاق دادن همسر خود فقط به دفاتر ازدواج و طلاق میرفت و زن خود را طلاق میداد. اما امروزه این رویه تا حد زیادی تغییر کرده است.
شاید بپرسید پس برای طلاق چکار کنم؟ شما به عنوان یکی از طرفین طلاق برای ثبت درخواست خود باید با همراه داشتن شناسنامه، کارت ملی و یکسری مدارک دیگر و همچنین ثبت نام در سامانه ثنا به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قوه قضائیه محل زندگی خود بروید. سپس مابقی کار خود را به مراجع رسیدگی طلاق در قانون کشور یعنی دادگاه خانواده بسپارید.
همچنین بیشتر بخوانید: صفر تا صد مراحل طلاق توافقی
بهترین روش برای طلاق
بهترین و سادهترین روش برای جدا شدن از همسر خود به صورت طلاق توافقی است. البته در این گونه طلاقها هم باید با ارائه طرح دعوای طلاق توافقی از دادگاه خانواده حکم و یا همان اجازه قانونی طلاق را دریافت کنید.
سپس با در دست داشتن این حکم برای جدایی از یکدیگر به دفترخانه طلاق مراجعه نمایید. البته ممکن است در چنین شرایطی هم مدت زمان رسیدگی به دادخواست شما چندین روز یا چند هفته طول بکشد.
نحوهی درخواست طلاق از طرف زن یا مرد
فرقی ندارد زن یا مرد تصمیم به درخواست طلاق دارد. مهم این است که بدانید برای درخواست طلاق باید کجا رفت و چه کارهایی را باید انجام داد. اگر برای شروع درخواست طلاق از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی اقدام کردهاید مطمئناً بعد از ارجاع درخواست شما به دادگاه خانواده، قاضی زوجین شما را به ثبت نام در سایت تصمیم طلاق و انجام مشاورات طلاق ارجاع میدهد.
حقوق زن در طلاق از طرف مرد
یکی از مهمترین اسناد و مدارکی که یک مرد در هنگام ثبت نام در سامانه قوه قضائیه باید به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی تحویل دهد مدارک پرداخت حقوق مالی زن است. پس برای طلاق دادن زن از طرف مرد تنها دانستن اینکه برای درخواست طلاق باید کجا رفت کافی نیست، بلکه باید قبل از رفتن به دفاتر خدمات الکترونیک مدارک و اسناد لازم آماده شود.
درست است که مرد بدون هیچ دلیل موجهی میتواند همسر خود را طلاق بدهد؛ ولی قاضی دادگاه قبل از صدور حکم طلاق پرداخت حقوق مالی زن را و استطاعت مالی مرد را در موارد ذیل در نظر میگیرد مثل:
- نفقه
- مهریه
- جهیزیه
- اجرت المثل
- حق حضانت فرزندان
طلاق سریع از طرف مرد
در هر زمانی اگر مرد قصد طلاق دادن همسر خود را در سریعترین زمان داشته باشد تنها اینکه برای درخواست طلاق باید کجا رفت کافی نیست. بلکه اگر قبل از ثبت نمودن طلاق خود در قوه قضائیه تنها در دفترخانه رسمی صیغه طلاق جاری شود بدون شک مرد مشمول مجازاتهای عدم ثبت طلاق خواهد شد. پس برای انجام طلاق در سریعترین زمان و تنظیم دادخواست طلاق به بهترین شکل به شما توصیه میکنیم انجام کارهای حقوقی خود را به یک وکیل طلاق باسابقه بسپارید.
چگونه درخواست طلاق بدهیم
از آنجایی که ثبت طلاق و رسیدگی به پروندههای طلاق از طریق دادگاه خانواده مانند سایر کارهای اداری کشور به صورت الکترونیکی انجام میشود، پس در پاسخ این سؤال که برای درخواست طلاق باید کجا رفت باید گفت جهت درخواست طلاق و طرح و رسیدگی به دعاوی طلاق تنها باید از طریق سامانههای اینترنتی اقدام نمایید.
در نهایت این سامانهها دادخواست بدوی طلاق شما را به دادگاه خانواده ارجاع میدهند. در نتیجه، تاریخ، روز و ساعت حضور و شعبه دادرسی از طریق پیامک برای شما و همسرتان ارسال خواهد شد. در صورت تمایل یا شخصاً به صورت حضوری در شعبه حضور پیدا میکنید و یا با گرفتن وکیل طلاق بدون حضور خود مراحل طلاق را پیگیری میکنید.
نحوه پیگیری دادخواست طلاق
فرقی ندارد که طرح دعوای طلاق به صورت طلاق توافقی سریع، طلاق از طرف مرد و یا طلاق از طرف زن باشد. مهم این است که مراحل رسیدگی و پیگیری به دادخواست طلاق تنها در دادگاه خانواده تمام نمیشود، بلکه بعد از صدور حکم طلاق از طرف قاضی پرونده باید تا زمانی که این گواهی عدم سازش مهلت اعتبار دارد آن را به یکی از دفاتر رسمی طلاق در کشور ارائه دهید تا طلاق شما به طور قانونی در سامانه ثبت شود. چنانچه مهلت اعتبار گواهی طلاق بگذرد باید مجدداً مراحل طلاق را با سختیهای زیاد پیگیری کنید.
مراحل طلاق غیابی
درست است که ارائه مستندات و مدارک لازم به دادگاه و همچنین صحبتهای زن و مرد در دادگاه نقش مؤثری در صدور حکم طلاق دارد. از طرفی احضاریه طلاق به صورت ابلاغیه الکترونیک به طرفین دعوا اطلاع داده میشود؛ اما در برخی موارد حضور زن و مرد در جلسات رسیدگی الزامی نیست.
چون گاهی اوقات خوانده دعوای طلاق اصلاً در هیچ کدام از جلسات دادگاه شرکت نمیکند و هیچ لایحهای نمیدهد. بنابراین قاضی، حکم طلاق را برای شخص غایب به صورت طلاق غیابی صادر میکند. چنانچه شخص غایب به حکم دادگاه اعتراض داشته باشد میتواند به مدت ۲۰ روز اعتراض خود را به دادگاه اعلام نماید.
دادخواست طلاق از طرف زن
معمولاً یکی از سؤالات مهمی که زنان هنگام طرح دعوای طلاق از دیگران میپرسند اینکه برای درخواست طلاق باید کجا رفت . در این خصوص باید گفت مراحل درخواست طلاق از طرف زن خیلی دشوارتر از مراحل طلاق از طرف مرد و یا طلاق توافقی است. زیرا قاضی دادگاه در صورتی برای درخواست زن حکم طلاق را صادر میکند که قاضی دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن را مورد تائید قرار دهد.
پس زمانی که زن زندگی کردن با همسر برایش غیرقابلتحمل شود باید برای اولین طرح دعوای طلاق ابتدا در سامانه ثنا ثبت نام کند و تمام اسناد و مدارک خود علیه همسر را به دادگاه تحویل دهد.
سخن پایانی
اگر به دنبال یک وکیل برای طلاق از طرف زن یا مرد هستید بهتر است به سراغ وکلایی بروید که به طور کامل قانون مدنی کشور را میشناسند و نسبت به قانون حمایت خانواده آشنایی درستی دارند.
از این رو به شما پیشنهاد میکنیم با گروه وکلای hivakil در ارتباط باشید مطمئناً وکیل طلاق در این مجموعه حق و حقوق شما را به بهترین نحو ممکن و در سریعترین زمان از طرف مقابل دعوا خواهد گرفت.