logo

اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند طلاق بگیرد

شبکه های اجتماعی
آنچه در این مقاله می‌خوانید
اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند طلاق بگیرد
اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند طلاق بگیرد
برای دیدن فهرست کلیک کنید

اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند طلاق بگیرد ؛ ولی از آنجایی که در ایران حق طلاق تنها با مرد است پس اگر درخواست طلاق از طرف زن باشد اما مرد با طلاق دادن زن مخالف باشد مراحل رسیدگی به پرونده طلاق خیلی دشوار و دردسرساز خواهد بود‌. پس به طور کلی اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند طلاق بگیرد به شرط آنکه زوجه دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن را به دادگاه حقوقی ارائه دهد. به همین منظور در این مقاله از وب سایت گروه وکلای HiVakil به بررسی شرایط مهمی که قانون برای دادخواست طلاق از طرف زن قرار داده است می‌پردازیم.

اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند طلاق بگیرد

آیا اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند طلاق بگیرد ؟

بر اساس ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی تنها زمانی زن می‌تواند بدون رضایت مرد درخواست طلاق بدهد که یکی از شروط ۱۲ گانه در ماده ۱۱۱۹_ ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰ اتفاق افتاده باشد. در ادامه برخی از این شروط را توضیح خواهیم داد.

عدم پرداخت نفقه زوجه

طبق ماده ۱۱۲۹ اگر مرد در زندگی مشترک با همسرش از پرداخت نفقه به زن خودداری کند‌ زن می‌تواند بدون رضایت مرد درخواست طلاق کند. البته پیش از حکم دادگاه به مرد اخطار داده می‌شود که نفقه زن را بپردازد ولی اگر مرد مجدداً نفقه‌ای به زن ندهد قاضی حکم طلاق زن را بدون اینکه مرد راضی باشد صادر می‌کند.

حق طلاق

اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند طلاق بگیرد به شرط آنکه حق طلاق یا همان وکالت طلاق با زن باشد. بنابراین زن با داشتن وکالت طلاق رسمی و ثبت شده در دفترخانه رسمی کشور بدون آنکه مرد راضی باشد، همچنین در دادگاه حضور پیدا نکند زن می‌تواند تنها با گرفتن وکیل طلاق توافقی به نیابت از مرد تمام مراحل اداری و قضایی را انجام دهد و از دادگاه خانواده حکم طلاق را بگیرد.

عسر و حرج

اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند طلاق بگیرد به شرط آنکه زن به قدری در زندگی با مرد دچار سختی و نگرانی باشد که زندگی کردن با همسرش برایش غیر قابل تحمل شود. در این صورت زن می‌تواند از دادگاه خانواده با ارائه مدارک و شواهد در رابطه با دلایل عسر و خرج بدون رضایت مرد از او طلاق بگیرد. بنابراین طبق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی چنانچه دوام زوجیت باعث عسر و حرج زن شود قاضی با استناد بر دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن، مرد را مجبور به طلاق می‌کند. در صورتی که مرد حاضر به طلاق دادن زن نشود حاکم شرع به خواست خود طلاق زن را می‌گیرد.

شروط ضمن عقد

به طور کلی اگر مرد با درخواست طلاق زن مخالفت کند زن با توجه به شروط قید شده در عقدنامه مانند:

  • سوء رفتار مرد
  • عدم پرداخت نفقه
  • شغل نامناسب مرد
  • محکوم به ۵ سال حبس
  • غیبت مرد به مدت ۴ سال
  • ناباروری و عقیم بودن مرد
  • ضرب و شتم زن توسط مرد
  • بیماری صعب‌العلاج مرد از لحاظ روانی یا جسمی
  • ترک زندگی مشترکت به مدت ۶ ماه پیوسته و یا ۹ ماه ناپیوسته
  • اعتیاد مرد به مواد مخدر یا مشروبات الکلی به طوری که ترک اعتیاد مرد با تشخیص پزشک غیرممکن باشد‌.

و هر گونه عسر و حرج زن در زندگی، زوجه می‌تواند بدون رضایت همسر خود از او جدا شود. البته زمانی این دادخواست از طرف قانون لازم‌الاجرا است که اولاً زن مدارک و مستنداتی به دادگاه ارائه دهد و مورد تائید قاضی باشد. ثانیاً این شروط توسط مرد امضا شده باشد. پس چنانچه مرد از عمل کردن به تعهد خود خودداری کند اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند طلاق بگیرد و زن می‌تواند بدون رضایت مرد توسط قانون حمایت از خانواده این موضوع را پیگیری کند.

اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند طلاق بگیرد

اگر مرد طلاق ندهد زن می‌تواند از طریق درخواست مهریه طلاق بگیرد؟

خیر، مطالبه مهریه هیچ تأثیری در درخواست طلاق از طرف زن و یا درخواست طلاق از طرف مرد ندارد. فقط زوجین می‌توانند در توافقات بین خود مهریه را کم و زیاد کنند.

سخن پایانی

اگر به عنوان یک زن قصد دارید بدون رضایت همسر خود طلاق بگیرد باید بر اساس ماده‌های ۱۱۳۳، ۱۱۱۹، ۱۱۲۹ و ۱۱۳۰ قید شده در قانون مدنی یکی از شروط ۱۲ گانه موجود در عقدنامه را در دادگاه ارائه نمایید. در چنین حالتی اگر مرد طلاق ندهد زن میتواند طلاق بگیرد ؛ ولی گرفتن طلاق از طرف زن خیلی دشوارتر و طولانی‌تر از طلاق از طرف مرد است. به همین دلیل بهتر است قبل از درخواست طلاق از طرف زن جهت مشاوره حقوقی با وکلای برجسته و متخصص گروه وکلای HiVakil مشورت کنید.

چراکه گروه وکلای HiVakil، متشکل از وکلای متخصص خانم و آقا است که با به کارگیری از افراد برگزیده دانشگاه سراسری در مقطع دکتری حقوق و رتبه‌های برتر کانون وکلای دادگستری، این امکان را فراهم آورده‌اند تا از تجربه و تخصص بالغ بر ده ساله وکلای مجموعه و مشاوره تخصصی در زمینه دعاوی خانوادگی (طلاق، مهریه، تمکین…) و ارث (انحصار وراثت…) بهره‌مند شوید.

 

مقالات مرتبط
دیدگاه‌تان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *