تماس با ما
وکیل طلاق توافقی

وکیل طلاق توافقی فوری بدون نیاز به حضور زن و مرد در هیچ مرحله

آنچه در این مقاله می‌خوانید

وکیل طلاق توافقی (Consensual divorce lawyer) طبق شرایط پرونده می‌تواند از جانب شما طرح دعوی طلاق را به محاکم قضایی، شورای حل اختلاف و همچنین مشاوره بهزیستی و یا دادگاه‌های خانواده ارائه دهد. از طرفی وکیل متخصص طلاق توافقی این اختیار را دارد که به تجدیدنظرخواهی و یا فرجام‌خواهی بعد از رأی صادرشده نیز اعتراض کند.

مهم‌تر اینکه تکلیف مطالبه مهریه را مشخص می‌کند حالا چه زوجه مهریه‌اش را بخواهد و چه قصد داشته باشد کل مهریه و یا بخشی از آن را ببخشد. از دیگر اختیارات وکیل طلاق توافقی می‌توان به طرح دعوی اعسار، حق انتخاب و مشخص کردن داور و همچنین حق اجرای صیغه طلاق اشاره کرد.

وکیل طلاق توافقی چه کسی است؟

وکیل طلاق توافقی (Consensual divorce lawyer) به‌طور ۱۰۰٪ باید یک وکیل پایه یک دادگستری باشد؛ چون این نوع وکلا در زمینه دعواهای خانوادگی می‌توانند طلاق را در سریع‌ترین فرصت انجام دهند. از طرفی تمام کارهای بدوی، تجدیدنظرخواهی و همچنین فرجام‌خواهی را بدون نیاز به حضور زن و مرد در هیچ مرحله‌ای انجام می‌دهند‌.

مهم‌تر اینکه با توافق طرفین می‌توانند حق تجدیدنظرخواهی و حتی فرجام‌خواهی را از زن و مرد ساقط کنند. البته یک کارآموز وکالت هم می‌تواند چنین پرونده‌هایی را تا قبل از صدور حکم بدوی انجام دهد.

چرا باید از وکیل طلاق توافقی بهره ببریم؟

اگر تمایل دارید پرونده طلاق شما بدون نیاز به مشاوره بهزیستی و حضور شما و همسرتان در جلسات رسیدگی انجام شود، لازم است به سراغ یک وکیل طلاق توافقی بروید.
اگر از همسرتان وکالتنامه محضری دارید بهتر است فقط برای ایشان یک وکیل طلاق بگیرید؛ چون در مورد طلاق توافقی باید رسیدگی به پرونده‌ها در کمترین زمان و با پیگیری‌های زیادی صورت بگیرد.

یادتان باشد با گرفتن وکیل حتی مجبور به شنیدن اجرای صیغه طلاق هم نیستید. اما سؤال اینجاست طلاق توافقی چقدر طول می‌کشد آیا طلاق توافقی ۱۰ روزه امکان دارد؟ به طور معمول اگر زن و مرد بدون حضور وکیل اقدام به طلاق توافقی کنند حدود ۳ تا ۵ ماه طول می‌کشد‌. درحالی‌که وکیل متخصص طلاق توافقی این کار را در کمتر از ۱ ماه انجام می‌دهد.

از دیگر مزایای بهره‌مندی از وکیل طلاق توافقی عبارت است از:

  • عدم نیاز به حضور زوجین
  • صرفه‌جویی در زمان و هزینه
  • اجرای صیغه طلاق در صورت دادن وکالت
  • تکمیل پرونده طلاق بدون نیاز به مشاوره بهزیستی

برای طلاق توافقی کجا باید رفت؟

برای طلاق توافقی کجا باید رفت؟

اگرچه این روزها طلاق های توافقی روند رو به رشدی داشته‌اند؛ ولی گاهی اوقات شرکت کردن زوجین در جلسات مشاوره دادگاه باعث می‌شود زوج‌هایی که فقط به دلیل موضوعات جزئی راه نجات زندگی‌شان را جدایی و طلاق می‌دانند متوجه اشتباهات خود شوند و زندگی کردن با همسر خود از سر بگیرند.

بنابراین بهترین جایی که برای طلاق توافقی باید بروید انتخاب وکیل حرفه‌ای و وکیل متخصص طلاق توافقی به‌عنوان مهم‌ترین شرط قدم گذاشتن در این راه است.

هزینه وکیل طلاق توافقی چقدر است؟

وکیل طلاق توافقی جهت انجام پرونده‌های مربوط به طلاق توافقی طبق بخشنامه طلاق توافقی مبلغی را برای حق‌الوکاله خود در نظر می‌گیرد. البته عواملی مثل زمان انجام پروسه طلاق، زمان تهیه ادله پرونده مانند فرم توافقنامه زن و مرد یا وکالت نامه طلاق و همچنین تعداد موکلین خود دستمزد وکیل را بالا و پایین می‌کند.

آیا با داشتن وکالت طلاق باز هم باید وکیل بگیریم؟

در بیشتر مواقع آقایان برای انجام کارهای مربوط به طلاق توافقی به زوجه وکالت طلاق می‌دهند. اما سؤال اینجاست که با تنظیم این نوع وکالت نامه‌ها آیا باز هم لازم است که وکیل طلاق توافقی در دادگاه حضور داشته باشد؟ بله!

ازآنجایی‌که وکالت تنظیم‌شده نوعی وکالت مدنی است پس چنانچه زوجه از همسر خود وکالتی را دریافت کند در حقیقت وکیل مدنی مرد محسوب می‌شود‌‌؛ ولی هیچ‌گاه وکیل مدنی حق ندارد که در محاکم قضایی کشور به نمایندگی از موکلش طرح دعوی ارائه دهد.

البته این نوع وکالت‌ها برای ادارات و همچنین نهادهایی به‌غیراز محاکم قضایی کاربرد دارند. بنابراین هنگام انجام‌ طلاق توافقی با وکالت لازم است حداقل یک وکیل متخصص طلاق حضور داشته باشد.

حالا اگر زوجه به‌عنوان وکیل مدنی شخصاً در جلسات دادرسی حضور پیدا کند پس دیگر نیازی به حضور وکیل دوم نیست‌؛ ولی اگر زوجه هم نخواهد در جلسات دادرسی شرکت کند باید از طرف او هم یک وکیل دیگری انتخاب شود.

در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق می‌گیرد؟

یکی از کارهای مهمی که در پرونده‌های طلاق به‌صورت توافقی از طریق وکلای طلاق انجام می‌شود حل‌وفصل برخی حقوق مالی و غیرمالی زن مانند موارد ذیل است:

مهریه در طلاق توافقی

وکیل طلاق توافقی متناسب با میزان مهریه از زن می‌خواهد که قسمتی از مهریه خود را ببخشد و بخش دیگری از مهریه را درخواست کند. در این میان بسیاری از زنان که قصد دارند هر چه زودتر از همسر خود جدا شوند کل مهریه را می‌بخشند؛ اما در مورد برخی حقوق مالی مثل نفقه و یا اجرت‌المثل عموماً وکیل از زن درخواست می‌کند که نفقه و اجرت‌المثل را در حق مرد ابراء کند.

یعنی با تنظیم یک سند عادی و یا محضری نفقه و اجرت‌المثل خود را به مرد ببخشد و بعد از طلاق هیچ‌گاه به این حقوق مالی رجوع نکند. مگر اینکه خود مرد بخواهد مبلغی را بابت نفقه به زن بدهد‌.

حضانت در طلاق توافقی

در مورد حضانت فرزندان اساساً وکیل طلاق توافقی سعی می‌کند حضانت دائم فرزندان را تا قبل از رسیدن به سن بلوغ برای دخترها ۹ سالگی و برای پسرها ۱۵ سالگی به مادر بدهد. سپس بعد از سن بلوغ حضانت فرزندان به پدر برسد.‌ البته وکیل تلاش می‌کند برای حفظ حقوق مرد، در طول هفته پدر بچه‌ها بتواند در زمان مناسبی فرزندان خود را ملاقات کند.

جهیزیه در طلاق توافقی

موضوع دیگری که در طلاق های توافقی مهم است استرداد جهیزیه یا همان برگرداندن لوازم زن است‌. چنانچه زوجه سیاهه و یا فاکتور جهیزیه خود را نداشته باشد. از طرفی مرد هم تمایلی به پس دادن جهیزیه زن نداشته باشد و از زن بخواهد که با طرح دعوی استرداد جهیزیه لوازم خود را پس بگیرد. در این صورت وکیل با مرد صحبت می‌کند تا بدون دردسر و هیچ شکایتی جهیزیه، طلا و هدایای نامزدی زن را به او برگرداند.

شروط خارج از عقد

شاید یکی از دشوارترین مسائلی که باید وکیل طلاق توافقی آن را میان زوجین حل‌وفصل کند همین شروط خارج از عقد است. در برخی موارد مهریه زن کم است ولی از ‌وکیل می‌خواهد که همسرش را مجاب کند تا ۳ دانگ از خانه‌ای که با نام مرد است را به نام زن انتقال دهد. یا اینکه حضانت‌ فرزندان را به‌صورت وکالت محضری کامل به زن بدهد تا موقع خارج کردن فرزندان از کشور و یا ازدواج فرزندان دختر برای زن هیچ مشکلی پیش نیاید.

وکیل طلاق توافقی

بذل یا ابراء مهریه، کدام بهتر است؟

برخی خانم‌ها شاید از اول با همسر خود به توافق برسند که مهریه خود را بذل یا همان ببخشند؛ ولی ممکن است به دلیل نداشتن پشتوانه مالی زن تا پیش از تمام شدن مدت عده طلاق دوباره برای گرفتن مهریه رجوع کند.

پس در بذل مهریه امیدی برای گرفتن مهریه به علت پشیمانی زن وجود دارد؛ ولی هنگامی‌که ابراء مهریه پیش بیایید یعنی زن با تنظیم یک سند عادی و یا سند قانونی در دفترخانه تمام و یا بخشی از مهریه خود را به مرد ببخشد تحت هر شرایطی مرد از پرداخت مهریه مبرا می‌شود. بنابراین زن تحت هیچ شرایطی حتی تا پیش از پایان مدت عده طلاق نمی‌تواند برای گرفتن مهریه رجوع کند.

معمولاً وکیل طلاق توافقی در چنین مسائلی سعی می‌کند منفعت هر دو طرف را در نظر بگیرد. بنابراین وکلای طلاق توافقی بر این عقیده هستند که زن از بذل مهریه استفاده کند؛ چون به هر دلیلی ممکن است دوباره زن و مرد با یکدیگر سازش کنند و به زندگی خود بازگردند.

در چنین حالتی زن مهریه خود را از دست نداده است و همچنان مهریه زن به قوت خودش باقی است‌. درحالی‌که با ابراء مهریه در هر حالتی که بین زوجین پیش بیاید دیگر زن مهریه‌ای به او تعلق نمی‌گیرد چون خودش با سند و مدرک مهریه‌اش را بخشیده است.

اجرای صیغه طلاق توسط وکیل

بعدازاینکه رأی طلاق صادر شد زوجین ۳ ماه برای جاری شدن صیغه طلاق در محضر فرصت دارند. برای آنکه وکیل طلاق بتواند جاری شدن صیغه طلاق توافقی را انجام بدهد باید در همان ابتدای وکالت این اختیار را از موکل خود بگیرد.

اگر چنین اجازه‌ای به وکیل داده نشده باشد باید بعد از قطعیت حکم دوباره وکالت مجددی برای انجام کارهای دفترخانه به وکیل داده شود. یکی از مشکلاتی که موقع جاری شدن‌ صیغه طلاق به وجود می‌آید در بعضی مواقع استرداد جهیزیه، انجام‌ مراودات مالی و… است؛ چون زن و مرد به یکدیگر اعتماد ندارند معمولاً این گونه موضوعات را به لحظه آخر موکول می‌کنند. در چنین وضعیتی تنها یک وکیل بدون هیچ مناقشاتی مشکلات را برطرف می‌کند.

طلاق توافقی برای ایرانیان خارج از کشور بدون دادگاه

اگر به‌عنوان یک ایرانی در خارج از کشور هستید ولی در نظر دارید بدون حضور خود در دادگاه تنها توسط مراجع قضایی ایران از همسر خود جدا شوید. برای این کار باید به یک وکیل طلاق توافقی وکالت دهید تا انجام کارهای اداری طلاق توافقی شما را بر عهده بگیرد.

برای این کار باید به شکل اینترنتی توسط سایت adliran وارد سامانه ثنا شوید و با وارد کردن تمام مشخصات درج‌شده در کارت ملی خود در این سامانه ثبت نام کنید. سپس‌ وکیل خود را انتخاب کنید و منتظر ارسال یک رمز موقت باشید. بعد از دریافت رمز باید این کد را برای ثبت وکیل در سامانه در اختیار او قرار دهید تا به‌طور قانونی بتوانید موکل او در ایران شوید.

چنانچه موفق به ثبت نام خود در سامانه ثنا نشدید لازم است توسط سامانه میخک اطلاعات شخصی خود را به وکیل موردنظرتان بدهید. بعد از ثبت اطلاعات در سامانه میخک باید به کنسولگری سفارت ایران در منطقه زندگی خود بروید و سپس با مهر و امضای‌ یک وکالت‌نامه این برگه را برای وکیل خود در ایران بفرستید.

سخن پایانی

اگر می‌خواهید به‌صورت توافقی و بدون هیچ‌گونه کشمکش و سروصدایی از یکدیگر جدا شوید. از طرفی علاقه‌ای به درگیری باکارهای اداری و انجام مراحل قانونی طلاق توافقی را ندارید بهتر است به سراغ گروه وکلای HiVakil بروید. مطمئن باشید ما در این مجموعه‌ی حقوقی، زبده‌ترین وکیل طلاق توافقی را در اختیارتان قرار می‌دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط