طلاق توافقی ۱۰ روزه ادعایی نادرست و غیرمنطقی است. اگر چه مراحل طلاق توافقی خیلی سریعتر از طلاق از طرف مرد و یا طلاق از طرف زن به صورت یکطرفه انجام میشود؛ ولی طلاق توافقی ۱۰ روزه تحت هیچ عنوانی صحت ندارد و تنها برای جذب مشتری است. شاید تا قبل از سال ۱۳۹۷ طلاق توافقی در ۱۰ روز انجامپذیر بود؛ چون در چندین سال گذشته نیازی نبود که زوجین در جلسات مراکز بهزیستی و غربالگری شرکت کنند؛ اما حالا باید زوجین با حضور در مراکز بهزیستی یک گواهی عدم امکان سازش دریافت کنند.
درست است که طلاق توافقی در بیشتر مواقع بین ۳ الی ۶ ماه طول میکشد؛ ولی با تجربه گروه وکلای HiVakil این نوع طلاق دوستانه میتواند در ۲۰ الی ۶۰ روز کاری انجام شود. این کاهش زمان برای بیشتر خانمها و آقایان یک پیشرفت مهم به شمار میآید. بنابراین به شما توصیه میکنیم هیچگاه به اطلاعات جعلی و یا تبلیغات دروغین برخی موسسههای حقوقی و وکلای پایه یک دادگستری اعتماد نکنید.
ادعاهایی که حتی برخی وکلای با تجربه و باسابقه دارند که طلاق توافقی را در ۲ الی ۳ روز انجام میدهند. همچنین هزینههای طلاق توافقی را به حداقل میزان میرسانند کاملاً گفتهای غیرمنطقی است. این ادعاها فقط شما را وارد مشکلات مختلفی میکند که در نهایت به ضرر و زیان شما خواهد بود.
طلاق یک روزه امکان دارد؟
با توجه به شرایط و مراحل قانونی که طلاق دارد ادعای طلاق توافقی ۱۰ روزه و یا طلاق یک روزه یک امر ناممکن است. شاید طلاق در سریعترین زمان به مدت ۲۰ روز طول بکشد؛ ولی طلاق توافقی یک روزه گفتهای نادرست است.
بخشنامه جدید طلاق توافقی
تا سال ۱۳۹۷ در خصوص اجرای مراحل طلاق ، زوجین بدون اینکه نیازی به حضور در جلسات غربالگری و بهزیستی داشته باشند از یکدیگر به صورت توافقی جدا میشدند؛ اما طبق ماده ۲۵ قانون حمایت خانواده جهت اصلاحات و بهبود روابط بین زن و مرد از سال ۱۳۹۷ به بعد بخشنامه جدیدی به تصویب رسیده است.
بر اساس این بخشنامه جدید باید خانم و آقا پیش از ارائه دادن دادخواست طلاق توافقی در سامانه تصمیم طلاق مشخصات هویتی خود را وارد کنند. سپس در تاریخ و ساعت مشخصی در جلسات مشاوره خانواده شرکت کنند. در صورتی که در این جلسات مشاوره و دادرسی عدم توافق زوجین اثبات شود درخواست طلاق توافقی زوجین به دادگاه ارجاع داده میشود.
مضرات طلاق توافقی ۱۰ روزه چیست؟
یکی از مهمترین مضرات همین طلاق توافقی ۱۰ روزه و یا ۲۰ روزه است. متأسفانه کوتاه بودن مدت زمان طلاق توافقی نسبت به سایر طلاقها روند جدایی زوجین را به سرعت بالا برده است. البته طلاق توافقی مضرات دیگری هم دارد که در ادامه به آن میپردازیم:
شتابزدگی در روند طلاق
بیشتر متقاضیان طلاق بدون در نظر گرفتن پیامدهای اجتماعی و حقوقی با سرعت زیادی تصمیم به طلاق میگیرند. مطمئناً در بیشتر موارد طلاق جزو تصمیمات نادرست و ناپایدار در جامعه است.
افزایش آمار طلاق در جامعه
طلاق توافقی ۱۰ روزه الی ۳ ماهه آمار طلاق در جامعه را افزایش داده است. بنابراین هر روزه شاهد ضعیف شدن بنیان خانواده و آسیبهای اجتماعی در جامعه هستیم.
تصمیم گیری بر اساس هیجانات
در بیشتر مواقع طلاق توافقی بین زوجین خصوصاً جوانانی که به تازگی ازدواج کردهاند بر اساس احساسات نادرست و هیجانات نا به جا صورت میگیرد.
عدم توافق در مسائل مالی و حقوقی
درست است که نام این نوع طلاق، طلاق توافقی است؛ ولی در بعضی مواقع زوجین به دلیل عدم توافقات مالی بر سر مهریه، جهیزیه، استرداد جهیزیه، نحله، اجرت المثل و… به اختلافات جدیتری میرسند. حتی ممکن است کار به طرح دعوای جدیدی برسد.
تأثیرات منفی بر اعضای خانواده
شاید طلاق آخرین راه حل جهت رفع مشکلات بین زوجین باشد؛ ولی جدایی زن و مرد از یکدیگر تأثیرات منفی روی دیگر اعضای خانواده خصوصاً فرزندان آنها دارد. بدون شک جدایی پدر و مادر از یکدیگر باعث تنشهای زیاد و مشکلات روانی زیادی در فرزندان آنها خواهد داشت.
برای طلاق توافقی ۱۰ روزه کجا باید رفت؟
برای درخواست طلاق به صورت توافقی لازم است از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به دادگاه خانواده مراجعه شود. اگر چه در سالهای قبل آقایان برای درخواست طلاق تنها به دفاتر رسمی ثبت طلاق میرفتند، سپس بدون آنکه هیچ حکمی از طرف دادگاه داشته باشند میتوانستند از همسر خود به سادگی جدا میشوند؛
اما با توجه به تغییرات زیادی که در قانون جدید مدنی به وجود آمده است هر کدام از زوجین در صورت نارضایتی و احساس کراهت از زندگی زناشویی خود باید نارضایتی خود را اول از همه به دادگاه خانواده اطلاع دهند. بعد از صدور حکم عدم سازش از طرف دادگاه زوجین اجازه دارند برای ثبت طلاق به دفترخانه رسمی ثبت طلاق مراجعه کنند.
نکته: چنانچه مرد بدون پشت سر گذاشتن مراحل قانونی حمایت از خانواده زن خود را طلاق بدهد یک مجرم است پس مجازات عدم ثبت طلاق شامل او خواهد شد.
مراحل طلاق توافقی ۱۰ روزه
برای انجام طلاق توافقی ۱۰ روزه یا چند ماهه باید مراحل ذیل را به تربیت انجام دهید:
توافق زن و شوهر
در مرحله اول باید خانم و آقا توافقات مالی و غیر مالی خود را به صورت مکتوب بنویسند و امضاء کنند. چنانچه در این میان وکیل طلاق توافقی حضور داشته باشد وکیل توافقات شما را به شکل قانونی در اختیار دادگاه قرار میدهد.
ثبت نام در سامانه ثنا
زوجین باید با همراه داشتن مدارک لازم برای طلاق به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی محل زندگی خود مراجعه کنند. سپس با ثبت نام در سامانه ثنا یا سامانه میخک امکان ارسال دادخواست و ابلاغیه خود را به دادگاه خانواده فراهم آورند.
ثبت نام در سامانه تصمیم
زوجین با وارد کردن مشخصات هویتی خود در سامانه تصمیم و شرکت در جلسات غربالگری از مددکاران بهزیستی مشاوره میگیرند. چنانچه سازش زن و مرد با یکدیگر امکانپذیر نباشد گواهی عدم سازش زوجین به دادگاه خانواده ارجاع داده میشود.
ثبت دادخواست طلاق
زوجین از طریق ایمیل یا پیامک در تاریخ و ساعت مشخصی به دادگاه خانواده دعوت میشوند. در دادگاه خانواده به توافقات بین خانم و آقا رسیدگی میشود.
صدور گواهی عدم سازش
بعد از برگزاری جلسات متعدد در دادگاه و رسیدن به نتیجه نهایی نیز قاضی پرونده حکم طلاق را برای زوجین صادر میکند.
جاری شدن صیغه طلاق
بعد از صدور گواهی عدم سازش یا همان حکم طلاق، زوجین به مدت ۳ ماه فرصت دارند برای جاری شدن صیغه طلاق و مهر خوردن شناسنامه آنها به یکی از دفاتر رسمی ثبت طلاق در کشور مراجعه کنند.
در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن تعلق میگیرد؟
مهریه، نفقه، اجرت المثل، حضانت فرزندان، استرداد جهیزیه و… جزو حق و حقوق قانونی زن در طلاق توافقی است.
سخن پایانی
طلاق توافقی ۱۰ روزه تنها یک گفته کذب است؛ زیرا واقعیتهای این نوع طلاق در مدت زمان بیشتری طول میکشد. مهمتر اینکه مراحل طلاق توافقی همچنین هماهنگی و توافقات بین زوجین در مراجع قضایی زمانبر خواهد بود. به همین دلیل طلاق بدون حضور وکیل طلاق شاید چندین ماه طول بکشد؛ اما با توجه به تخصص زیادی که کارشناسان حقوقی ما در گروه وکلای HiVakil دارند مدت زمان طلاق را ۲۰ تا ۳۰ روز کاهش میدهند. پس با مشاورههای آنلاین و حضوری گروه وکلای HiVakil هیچگاه گول تبلیغات دروغین و وعدههای نادرست برخی از وکلا و مؤسسات را نخورید.