هر خانمی در طلاق با داشتن حق طلاق میتواند بدون رضایت مرد و حضورش در جلسات دادگاه، طلاق بگیرد. در طلاق با داشتن حق طلاق، گرفتن وکیل به عنوان نماینده مرد، اجباری است؛ اما قرار نیست وکیل در دادگاه از حق و حقوق آقا دفاع کند.
بلکه فقط به شکل وکالتی از طرف زوج یا همان مرد برای امضای اسناد و مدارک در دادگاه حضور پیدا میکند. چنانچه حق طلاق دارید و تصمیم به جدا شدن از همسرتان را دارید مشاوران حقوقی ما در گروه وکلای HiVakil شما را راهنمایی میکنند.
آیا زن با داشتن حق طلاق میتواند طلاق بگیرد؟
طلاق با داشتن حق طلاق به این معناست که زن از مرد، وکالتنامه رسمی حق طلاق را که در دفتر ثبت اسناد رسمی تنظیم شده را دریافت کند. زن با داشتن حق طلاق میتواند طلاق بگیرد و نیازی به حضور و اجازه همسرش در هیچ مرحلهای ندارد. همچنین خانم میتواند با داشتن وکیل طلاق، در کمترین زمان اقدام به طلاق با داشتن حق طلاق کند.
توجه داشته باشید که حق طلاق و وکالت طلاق تفاوتی ندارند و هر دو به یک معنا هستند. نکته مهم دیگری که باید در نظر داشته باشید، این است که طلاق با داشتن حق طلاق بدون حضور وکیل امکانپذیر نمیباشد. حضور وکیل برای دفاع از مرد نیست. صرفا بهجای آقا اسناد را امضا میکند.
اگر حق طلاق با زن باشد طلاق چقدر میکشد؟
یکی از مهمترین سوالات کاربران این است که اگر حق طلاق با زن باشد طلاق چقدر طول میکشد؟ در پاسخ باید گفت: چنانچه در طلاق با داشتن حق طلاق، مرد تمام حق و حقوق مالی زن را مانند نفقه، نحله، مهریه، اجرت المثل، استرداد جهیزیه و غیره را بپردازد، تمام مراحل طلاق بین ۶ تا ۹ ماه طول میشود. معمولاً مراحل غربالگری و شرکت در جلسات مشاوره حدود ۳ تا ۵ ماه طول میکشد؛
ولی اگر پرونده طلاق خود را به گروه وکلای HiVakil بسپارید با کوتاه کردن جلسات مشاوره، ظرف مدت ۲۰ تا 50 روز کاری مراحل طلاق شما بدون نیاز به حضور شما طی میکنند.
مراحل طلاق با داشتن حق طلاق
ارائه مدارک
برای سپری کردن پروسه طلاق با داشتن حق طلاق باید در ابتدا مدارکی زیر را تحویل وکیل طلاق توافقی مورد نظر خود بدهید.
- وکالت نامه طلاق
- عقدنامه یا رونوشت
- اصل شناسنامه زن
- کپی کارت ملی زن
- ترجیحاً کپی شناسنامه مرد
- ترجیحاً کپی کارت ملی مرد
رجوع به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
سپس برای اعلام دادخواست طلاق به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی محل زندگی خود مراجعه کنید و درخواستتان را ثبت نمایید.
حضور در جلسات مشاوره
بعد از آن لازم است زوجین در جلسات مشاوره حضور پیدا کنند که با سپردن پرونده خود به گروه وکلای HIVAKIL هیچ نیازی نیست در این جلسات شرکت کنید.
مراجعه به دادگاه و ثبت طلاق
بعد از آن لازم است زن در تاریخ مشخصی به دادگاه مراجعه کند. در مرحله آخر زن و وکیل مع الواسطه از طرف مرد باید به دفتر ثبت طلاق مراجعه کند تا صیغه طلاق جاری شود.
نمونه دادخواست طلاق با وکالت در طلاق
در متن وکالت حق طلاق به زن چه به صورت وکالتنامه محضری و چه به شکل حق طلاق در عقدنامه نکته مهم موقع تنظیم وکالتنامه بلاعزل بودن آن است.
خواهان | خانم …… |
خوانده | آقای …… |
وکیل | |
خواسته | طلاق با وکالت در طلاق |
دلایل و منضمات | 1.عقد نامه 2.شناسنامه زوجین 3.کارت ملی زوجین |
ریاست محترم دادگاه خانواده تهران با سلام اینجانب …… فرزند …… به شماره ملی …… درمورخ …… به عقد دائم خوانده محترم آقای …… درآمده ام. ایشان به استناد وکالت نامه رسمی شماره …… در تاریخ …… که در دفترخانه شماره …… تنظیم شده است، به اینجانب وکالت در طلاق با حق توکیل به غیر و حق قبول بذل مهریه را داده است. با عنایت به توافقات میان اینجانب و خوانده محترم، صدور حکم گواهی عدم سازش را خواستارم. امضاء |
اگر حق طلاق با زن باشد مهریه تعلق میگیرد
مهریه مالی است که بعد از عقد، به زن تعلق میگیرد و زن میتواند هر زمان که بخواهد مهریه را بهاجرا بگذارد. در بعضی موارد، مرد میتواند در ازای بخشیدن مهریه، به زن حق طلاق بدهد. در این شرایط هر زمان که زن برای طلاق اقدام کند، نمیتواند درخواست مهریه داشته باشد.
به طور کلی اگر حق طلاق با زن باشد مهریه تعلق میگیرد. بنابراین زن با داشتن حق طلاق هر زمانی که مایل باشد بدون اجازه مرد میتواند از او طلاق بگیرد و مهریه خود را به طور تمام و کمال طلب کند. برای اطلاعات بیشتر با وکیل مهریه یا کارشناسان حقوقی HiVakil در ارتباط باشید.
پشیمانی مرد از دادن حق طلاق
اگر مرد به طور رسمی و ثبت شده در دفاتر اسناد رسمی کشور حق طلاق را به همسر خود داده باشد، حق هیچ گونه اعتراض و پشیمانی ندارد.
مرد ممکن است بنا به دلایلی مانند تغییر احساسات، فشارهای خانوادگی، مشکلات مالی، حس یا عدم اطمینان به آینده، از تصمیم به طلاق پشیمان شوند. متاسفانه پشیمانی مرد از دادن حق طلاق قابل جبران نیست. اگر زن حق طلاق داشته باشد، میتواند در هر زمان طلاق خود را ثبت کند.
قانون جدید در طلاق در سال 1403
طبق قانون جدید طلاق در کشور تنها حق طلاق با مرد است و فقط مرد اجاره دارد برای طلاق همسر خود اقدام کند. پس در طلاق با داشتن حق طلاق زن هیچگاه این حق و حقوق از مرد سلب نمیشود.
اگر حق طلاق با زن باشد مرد میتواند طلاق بگیرد؟
اگر زن با گرفتن وکالتنامه طلاق، حق طلاق را از مرد بگیرد باز هم مرد میتواند در هر زمانی که بخواهد برای طلاق زن اقدام کند.
هزینه وکیل برای طلاق با داشتن حق طلاق
هزینه وکیل طبق میزان مهریه، نفقه و سایر حق و حقوق مالی زن بر عهده زوجه برای گرفتن طلاق است.
معایب دادن حق طلاق به زن
در این گونه طلاقها، مرد هیچ گونه حق تجدیدنظرخواهی و یا حتی فرجامخواهی از دادگاه را ندارد.
دادن حق طلاق محضری به زن
یکی از مهمترین مزیتهای حق طلاق محضری به زن جدا شدن زن از همسر خود بدون رضایت مرد است. همچنین برای طلاق گرفتن زن نیازی به دلایل محکمه پسند برای طلاق از طرف زن نیست. از طرفی طلاق با داشتن حق طلاق زودتر و در مدت زمان کمتری طی میشود.
طلاق توافقی بهتر است یا حق طلاق؟
طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق دو مسئله کاملاً جدا از یکدیگر هستند. بنابراین در طلاق توافقی چون خانم و آقا هر دو برای جدا شدن راضی هستند در سریعترین زمان ممکن طلاق صورت میگیرد؛ ولی در طلاق با داشتن حق طلاق ممکن است آقا با نارضایتی از همسر خود جدا شود. بنابراین یک نوع طلاق یکطرفه است که پیچیدگیهای خاصی دارد.
سخن پایانی
و اما در کلام آخر اینکه حق طلاق برای زن به صورت رسمی و ثبت وکالتنامه در دفاتر ثبت اسناد رسمی کشور باعث میشود مراحل طلاق زن و مرد از یکدیگر سریعتر انجام شود؛ ولی اگر قصد طلاق با داشتن حق طلاق را دارید بهتر است با یک وکیل مجرب مشورت کنید و به پاسخ سؤالات مبهم خود برسید.
در این میان گروه وکلای HIVAKIL به صورت تلفنی و یا آنلاین به شما مشاوره میدهند. همچنین گروه وکلای HiVakil با 15 سال سابقه و تجربه وکالت در دعاوی خانوادگی در تهران بهترین نوع وکالت را به شما عزیزان ارائه میدهد.