تماس با ما
طلاق به دلیل اعتیاد شوهر

طلاق به دلیل اعتیاد شوهر + چگونگی اثبات اعتیاد در دادگاه

آنچه در این مقاله می‌خوانید

اگر شوهرتان به یکی از مواد مخدر و یا مشروبات الکلی و روان‌گردان معتاد شده است، از طرفی حاضر به ترک کردن آن‌ها نیست، طبق ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی شما به عنوان یک زن می‌توانید از دادگاه خانواده درخواست طلاق به دلیل اعتیاد شوهر داشته باشید.‌ حتماً می‌پرسید باید از چه طریقی دادخواست طلاق بدهید؟ یا اینکه برای طلاق از طرف زن چه مدارکی لازم است و اصلاً باید برای طلاق گرفتن به کجا رفت؟

هیچ نگران نباشید ما در گروه وکلای HiVakil اینجا در کنار شما هستیم تا با اثبات معتادی شوهرتان و تهیه اسناد و مدارک محکمه پسند در سریع‌ترین زمان ممکن طلاق شما را از همسرتان بگیریم.

شرایط طلاق به دلیل اعتیاد شوهر

از آنجایی که اعتیاد مرد در زندگی باعث عسر و حرج یعنی باعث دشواری و غیرقابل‌تحمل شدن زندگی برای زن می‌شود. طبق بند شماره ۷ قید شده در سند ازدواج رسمی، هر زنی از جمله شما می‌توانید در صورت معتاد بودن شوهر خود به یکی از مواد مخدر در صورتی که مرد به وظایف خود در زندگی عمل نکند با طرح شکایت طلاق از طرف زن بعد از طی کردن روند قانونی و از همه مهم‌تر اثبات اعتیاد شوهر با سند و مدرک و حضور چند شاهد علنی از همسر خود طلاق به دلیل عسر و حرج بگیرید.

چه نوع اعتیادی میتواند باعث درخواست طلاق شود؟

دقت کنید هر نوع اعتیادی لزوماً باعث طلاق نمی‌شود. در واقع قبول دادخواست طلاق از طرف زن به علت اعتیاد مرد شرط و شروط خاصی دارد. اعتیاد به مواد مخدر، انواع مشروبات الکلی و… تا زمانی که باعث سست شدن بنیان خانواده و فروپاشی پایه‌های خانواده نشود نمی‌تواند اعتیاد شوهر دلیلی برای گرفتن طلاق از طرف زن باشد. اگر دلایل دیگری برای طلاق گرفتن از همسرتان وجود دارد بهتر است با یک وکیل خانواده در گروه وکلای HiVakil در میان بگذارید.

چگونگی طلاق به دلیل اعتیاد مرد

طبق قانون اسلامی ایران مرد هر زمانی که بخواهد بدون هیچ دلیلی می‌تواند با پرداخت حق و حقوق مالی زن مثل مهریه، نفقه و… زن خود را طلاق بدهد؛ ولی زن اگر حق طلاق بلاعزل نداشته باشد باید برای جدا شدن از همسر خود دلایل محکمی را به دادگاه ارائه دهد. یکی از این دلایل محکمه پسند اعتیاد شوهر به هر نوعی از مواد مخدر و مشروبات الکلی و… است. به شرط آنکه:

  • مرد برای ترک اعتیاد و رفتن به کمپ خودداری کند‌.
  • با تشخیص پزشک، در مدت مشخص شده‌ای مرد نتواند اعتیاد خود را ترک کند.
  • اعتیاد مرد به موادهای مخدر سنتی و یا صنعتی به اساس زندگی خلل زیادی وارد کرده باشد.
  • مرد به تعهد خود عمل نکند و بعد از ترک اعتیاد مجدداً مصرف مواد مخدر و یا مشروبات الکلی را شروع کند.

در چنین حالتی زن این حق را دارد تا علی‌رغم مخالفت شوهر با صدور رأی دادگاه طلاق بگیرد. اگر مرد در زمان عقد نکاح بند شماره ۷ را امضاء کرده باشد طلاق از طرف زن راحت‌تر و سریع‌تر انجام می‌گیرد.

اثبات اعتیاد برای طلاق در دادگاه

یکی از روش‌هایی که شما می‌توانید با کمک آن اعتیاد شوهرتان را در دادگاه ثابت کنید شهادت شهود است. به این صورت که افرادی از اقوام و یا آشنایان شما باید اعتیاد همسرتان را در دادگاه به صورت حضوری شهادت دهند. البته دادگاه برای طلاق به دلیل اعتیاد شوهر حتماً زوج را برای انجام آزمایش اعتیاد به پزشکی قانونی معرفی می‌کند؛ ولی متأسفانه معتادین با انجام یکسری ترفندها بیشتر اوقات تست اعتیادشان منفی نشان می‌دهد؛ اما هیچ نگران نباشید چون دادگاه بعد از منفی شدن تست اعتیاد دستور تحقیقات محلی از طریق مددکاری و کلانتری را صادر می‌کند.

آیا پیدا کردن وسایل استعمال مواد مخدر مانند پایپ یا بافور باعث اثبات اعتیاد می‌شود؟

خیر، محکم‌ترین سند برای اثبات اعتیاد مرد جواب تست اعتیاد مرد از طرف پزشکی قانونی و تحقیقات محلی است.

طلاق به دلیل اعتیاد شوهر

طلاق از همسر معتاد به شیشه

اگر مردی اعتیاد به شیشه داشته باشد، در صورتی که نتواند و یا نخواهد که اعتیاد خود را ترک کند زن می‌تواند دادخواست طلاق به دلیل اعتیاد شوهر را در اسرع وقت به دادگاه ارائه دهد.

آیا مواد مخدری چون ترامادول باعث طلاق می‌شود؟

بله. نه فقط ترامادول بلکه هر نوع مواد مخدر دیگری که امکان درمان و ترک آن برای مرد وجود نداشته باشد، حق طلاق را به زن می‌دهد.

آیا استعمال مشروبات الکلی حق طلاق ایجاد می‌کند؟

بله مصرف هر نوع مشروبات الکلی در صورتی که باعث به‌هم‌ریختگی زندگی و آزار و اذیت زن شود. از طرفی اگر مرد از ترک مصرف مشروبات الکلی خودداری کند بدون شک قانون حق طلاق را به زن می‌دهد.

شرایط گرفتن مهریه از شوهر معتاد

در صورتی که با اثبات اعتیاد شوهر بتوانید حکم جدایی از همسرتان را از طرف دادگاه دریافت کنید مرد موظف است مهریه شما را به طور تمام و کمال بپردازد. چنانچه شوهرتان از پرداخت مهریه خودداری کند و یا توان مالی برای پرداخت مهریه شما را نداشته باشد، بهتر است با وکیل مهریه در گروه وکلای HiVakil به صورت قطعی مشاوره کنید. مطمئن باشید. مشاوره مستقیم با وکیل طلاق یا وکیل مهریه روند دریافت مهریه را برایتان تسریع می‌بخشد.

طلاق از شوهر معتاد چقدر طول میکشد؟

اینکه قبول درخواست طلاق به دلیل اعتیاد شوهر از دادگاه چقدر طول میکشد به مدت زمان اثبات اعتیاد برای طلاق بستگی دارد.

در صورت اعتیاد زوج حضانت فرزندان با چه کسی است؟

اگر بتوانید در طلاق به دلیل اعتیاد شوهر با دلیل و مدرک اعتیاد مرد را به دادگاه ثابت کنید، به راحتی می‌توانید حضانت فرزندان خود را چه پسر و چه دختر به طور کامل بر عهده بگیرید.

طلاق به دلیل اعتیاد شوهر

نمونه دادخواست طلاق به علت اعتیاد زوج

برای تهیه و تنظیم نمونه دادخواست طلاق به علت اعتیاد شوهر باید موارد ذیل را در بندهایی از دادخواست وارد کنید:

  • خواهان: نام، نام خانوادگی، نام پدر، محل اقامت
  • خوانده: نام، نام خانوادگی، نام پدر، محل اقامت
  • تعیین خواسته و بهای آن
  • دلایل و منضمات
  • کپی عقدنامه رسمی به همراه شماره… دفتر اسناد رسمی
  • کپی شناسنامه زن
  • شهادت شهود
  • گواهی بستری در کمپ
  • آدرس و نشانی کمپ
  • ارجاع به پزشک قانونی
  • و غیره

در ادامه یک نمونه نمونه دادخواست طلاق به علت اعتیاد شوهر را آورده‌ایم:

مشخصات طرفین:

  • خواهان: نام و نام خانوادگی …… نام پدر …… سن …… شغل …… محل اقامت ……
  • خوانده: نام و نام خانوادگی …… نام پدر …… سن …… شغل …… محل اقامت ……

دلایل:

  • تحقیق محلی
  • ارجاع موضوع به داوری
  • استعلام از کمپ به اسامی ……
  • ارجاع و معرفی خوانده به پزشکی قانونی

ریاست محترم دادگاه ……

با سلام و عرض ادب

احتراما تقدیم مدارک و مستندات پیوست این دادخواست به وکالت از خواهان معروض می‌دارم. موکله طبق سند نکاحیه به شماره …… مورخه …… تنظیمی دفترخانه ازدواج شماره …… به عقد دائم زوج درآمده‌است. با عنایت به ادعای موکله، زوج دارای اعتیاد به مواد مخدر از نوع جامدات می‌باشد. موکله بعد از اطلاع از اعتیاد زوج، مکررا جهت درمان و ترک اعتیاد وی به مراکز ترک اعتیاد عازم ولی متاسفانه اقدامات درمانی موکل منجر به نتیجه نگردیده است.

نظر به اینکه اعتیاد شدید به مواد مخدر ادامه زندگی با موکله را غیر ممکن ساخته و موکله بنابر اختیارات مندرج در سند نکاحیه و تبصره الحاقی به ماده 1130 قانون مدنی توجها به تحقق عسر و حرج زوجه جهت ادامه زندگی با خواهان با توجه به مستندات پیوست این دادخواست از جمله اسکرین شات پیامک‌های ارسالی خوانده به موکله، صدور حکم به شرح ستون خواسته را از دادگاه محترم دارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط