logo

هزینه طلاق توافقی + صفر تا صد هزینه های وکیل و دادگاه

شبکه های اجتماعی
آنچه در این مقاله می‌خوانید
هزینه طلاق توافقی
هزینه طلاق توافقی + صفر تا صد هزینه های وکیل و دادگاه
برای دیدن فهرست کلیک کنید

هزینه طلاق توافقی بسته به شرایط شما دارد؛ ولی به طور کلی هزینه‌هایی را برای تصمیم بهزیستی، ثبت نام در سامانه ثنا، شورای حل اختلاف و همچنین هزینه دفتر خدمات الکترونیک قضایی را باید در نظر بگیرید.

چنانچه شما وکیل داشته باشید باید هزینه وکیل طلاق توافقی را هم به عنوان حق الوکاله به هزینه‌های دیگر اضافه کنید. بسته به توافق زن و مرد می‌تواند هزینه های طلاق توافقی بر عهده یک نفر باشد.

هزینه طلاق توافقی چقدر است؟

سال‌هاست که طلاق آخرین راه حل جهت برطرف شدن نزاع و مشکلات زندگی مشترک بین زوجین است‌؛ اما اگر تصمیم جدی به طلاق گرفته‌اید باید هزینه‌هایی را برای طلاق در نظر بگیرید.

حتی اگر قرار است به صورت طلاق توافقی از یکدیگر جدا شوید باز هم برای پیشروی مراحل مختلف پرونده باید هزینه‌هایی را برای مراجع قضایی و رسیدگی به پرونده خود پرداخت کنید.

هزینه طلاق توافقی به عهده کیست؟

به طور کلی هرگاه یکی از زوجین درخواست طلاق بدهد، به معنای پرداخت تمامی هزینه‌ها از طرف هر دو فرد است. با توجه به شرایط موجود، زوجین می‌توانند طبق توافقات تصمیم بگیرند. برای مثال اگر تصمیم طلاق از طرف زن باشد، ممکن است مرد از زن بخواهد در ازای بخشیدن مهریه و پرداخت هزینه های طلاق، با طلاق او موافقت کند.

گاهی اوقات طرفین طلاق، این هزینه را به شکل نصف نصف پرداخت می‌کنند. اما در بعضی مواقع این هزینه بر عهده کسی است که به تنهایی درخواست طلاق داده است‌.

البته اگر شما به عنوان یکی از طرفین طلاق، وکیل طلاق توافقی داشته باشید، اول از همه باید هزینه وکیل را به عنوان حق الوکاله پرداخت کنید و تا مرحله صادر شدن دادنامه طلاق صبر کنید چون تا آن زمان هیچ هزینه‌ای بر عهده شما نیست.

لیست هزینه طلاق توافقی بدون وکیل برای دو نفر (زوجین)

اگر چه در سال 1403 مانند سال‌های قبل قیمت دقیقی برای هزینه طلاق توافقی در نظر گرفته نشده است؛ ولی به طور کلی هزینه‌های طلاق به شرح ذیل است:

  • مبلغی که برای شرکت در جلسات مشاوره های اجباری قبل از طلاق باید پرداخت شود به ازای هر جلسه از ۵ جلسه مشاوره تقریباً ۵۲۰ هزار تومان است.
  • مبلغی که برای دادرسی پرونده طلاق باید پرداخت شود تقریباً 170 هزار تومان است.
  • مبلغی که برای مشاوره ارجاع شده از طرف دادگاه باید پرداخت شود تقریباً 240 هزار تومان است‌.
  • مبلغی که برای ثبت طلاق در دفترخانه باید پرداخت شود تقریباً 3 میلیون تومان است.
  • مبلغی که برای حق الوکاله وکیل باید پرداخت شود بستگی به تعرفه تعیین شده و نظر وکیل شما دارد.

هزینه طلاق توافقی در سال 1403 شامل چه مواردی است؟

در سال ۱۴۰۳ بر اساس یکسری شرایط قانونی در کشور هزینه‌هایی برای طلاق از طرف مرد، طلاق از طرف زن و همچنین طلاق توافقی تعیین شده است. برخی از این هزینه‌ها عبارتند از:

هزینه تنظیم دادخواست طلاق

هزینه تنظیم دادخواست طلاق توسط وکیل بین 500 هزار تومان تا 2 میلیون تومان متغیر می‌باشد. صرفا اگر هزینه برگه دادخواست را بخواهید بپردازید، در سال گذشته 1500 تومان بوده اما هزینه تنظیم دادخواست طلاق به صورت حرفه ای و توسط وکیل بین 500 هزار تومان تا 2 میلیون تومان متغیر می‌باشد.

هزینه ثبت دادخواست طلاق در دفاتر خدمات الکترونیک

هزینه ثبت دادخواست طلاق در سال ۱۴۰۳ با احتساب تعرفه خود دفتر خدمات الکترونیک جمعاً حدود 200 تا 250 هزار هزار تومان می‌شود.

هزینه مشاوره های اجباری قبل از طلاق

بر اساس ماده ۲۵ قانون حمایت از خانواده بعد از تعیین جلسه دادگاه جهت رسیدگی و پیگیری به پرونده طلاق توافقی از سمت دادگاه پیامکی به زن و مرد برای مشاوره ارسال می‌شود‌‌. بعد از برگزاری جلسات مشاوره نتیجه اصلی به دادگاه ارائه می‌شود‌.

بنابراین یکی از زوجین یا هر دو موظف هستند برای شرکت در این جلسات اجباری هزینه مشاوره دادگاه در طلاق توافقی را پرداخت کنند. البته بسته به اینکه جلسات مشاوره در چه مرکز مشاوره‌ای و از طریق چه کسی با چه میزان تحصیلاتی انجام شود هزینه مشاوره دادگاه متفاوت خواهد بود.

هزینه مشاوره حداقل با فرض ۵ جلسه  به شرح زیر است:

  1. هزینه مشاوره برای هر جلسه به ازای هر یک از زوجین 52 هزار تومان
  2. هزینه مشاوره برای ۵ جلسه به ازای هر یک از زوجین 260 هزار تومان

هزینه مشاوره ارجاع شده از سوی دادگاه

این مشاوره در همان روز جلسه دادگاه صورت می‌گیرد و نتیجه آن نیز در همان روز به دادگاه خانواده تقدیم می‌شود. هزینه مشاوره ارجاع شده از دادگاه بستگی به رویه مجتمع قضایی‌ای است که دادگاه خانواده در آن قرار گرفته . با توجه به این موضوع مبالغ متفاوتی از 80 الی140 هزار تومان برای مجموع هر دو نفر زوجین مطالبه می‌کند..

هزینه اعطای وکیل و حق الوکاله وکیل

در طلاق توافقی اگر وکیل نداشته باشید بدون شک پیگیری دادخواست طلاق توافقی یا بر عهده زن است و یا مرد باید مراحل درخواست طلاق را پیگیری کند؛ اما از آنجایی که زوجین شناخت کافی و درستی در مورد انجام مراحل قانونی طلاق توافقی ندارند معمولاً چنین پرونده‌هایی اگر بدون وکیل پیگیری شوند طولانی‌تر و پیچیده‌تر خواهند بود. همچنین هزینه طلاق بر عهده کسی است که درخواست طلاق داده است‌.

هزینه دادرسی از طریق وکیل

هزینه وکیل طلاق توافقی در کشور با توجه به برخی شرایط مثل مدت زمان انجام کار، نوع پرونده، حضور زوجین، عدم حضور زوجین، تجربه وکیل و… متفاوت است؛ چون برخی از زوجین به طور کامل برای پیگیری امور اداری و دادرسی به پرونده طلاق به وکیل وکالت می‌دهند، بنابراین هیچ کدام از زوج‌ها در طول مراحل طلاق حتی در زمان ثبت طلاق در محضر حضور و یا دخالتی ندارند‌. از طرفی داشتن وکیل حرفه‌ای در مواردی مثل مهریه، نفقه، استرداد جهیزیه، حضانت فرزندان و..‌. پرونده طلاق توافقی را سریع‌تر به نتیجه می‌رساند.

هزینه ثبت طلاق در دفترخانه رسمی

این هزینه با توجه به شرایط محضر طلاق تعیین می‌شود‌‌؛ اما پیش از محاسبه مبلغ دفترخانه باید دو هزینه پنهان در طلاق توافقی از جمله هزینه گواهی بکارت و هزینه عدم بارداری زن را در نظر داشته باشید. مبلغ هر کدام از این گواهی‌ها را به طور جداگانه برای هزینه طلاق توافقی در محضر در نظر بگیرید.

هزینه طلاق توافقی

هزینه طلاق غیابی

درخواست طلاق غیابی چون تنها از طرف زن یا مرد مطرح می‌شود بنابراین هزینه طلاق غیابی اعم از:

  • هزینه دادرسی
  • هزینه رسیدگی به پرونده
  • هزینه مشاوره
  • هزینه ثبت طلاق

تنها بر عهده یکی از زوجین است. در صورتی که درخواست کننده طلاق غیابی وکیل داشته باشد لازم است هزینه وکیل طلاق را هم به دیگر هزینه‌ها اضافه شود.

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی

در خصوص هزینه طلاق توافقی باید گفت یکسری از هزینه‌ها برای تهیه مدارک مورد نیاز طلاق توافقی در نظر گرفته می‌شود مثل:

  • اصل شناسنامه و کپی آن
  • اصل کارت ملی و کپی آن
  • عقدنامه و یا رونوشت سند ازدواج
  • وکالت در طلاق چنانچه خانم حق طلاق داشته باشد.

مراحل طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟

با توجه به این موضوع که برای رسیدگی به پرونده شما وکیل حضور دارد یا خیر ممکن است پرونده طلاق توافقی دو تا چند ماه طول بکشد‌‌.

مراحل طلاق توافقی چقدر طول می کشد؟

برای طلاق توافقی چند جلسه مشاوره تعیین می‌شود؟

به طور کلی تعداد جلساتی که قبل از طلاق برای زوجین در نظر گرفته می‌شود ۵ جلسه است؛ ولی ممکن است برخی از زوجین برای رسیدن به نتیجه بهتر به جلسات بیشتری نیاز داشته باشند.

آیا داشتن وکیل برای طلاق توافقی الزامی است؟

خیر، اعطای وکیل طلاق توافقی هیچ اجباری نیست؛ اما داشتن وکیل با سرعت و دقت بیشتری پرونده شما را پیش می‌برد. از طرفی نیازی نیست که شخصاً شما در مراحل پرونده مثل شرکت در جلسات مشاوره حضور داشته باشید. حتی ممکن است که وکیل از طریق ایمیل با شما در ارتباط باشد.

خدمات گروه وکلای HiVakil

  • کارهای که ما برای جدایی شما از همسرتان انجام می‌دهیم عبارتست از:
  • مشاوره تلفنی و یا مشاورات از طریق شبکه‌های مجازی
  • جلسات حضوری یا آنلاین با وکلای طلاق توافقی
  • تنظیم توافقنامه طلاق طبق توافق زوجین
  • تنظیم قرارداد وکالت توسط سامانه ثنا
  • ارائه گزارش روند پرونده از طریق پشتیبان گروه وکلای HiVakil
  • تنظیم دادخواست بدوی
  • حضور وکیل طلاق توافقی در جلسه‌های رسیدگی دادگاه
  • حضور وکیل طلاق در جلسه‌های شورای حل اختلاف
  • ارجاع پرونده به شعب دادگاه خانواده
  • دریافت دادنامه طلاق از سمت دادگاه خانواده

سخن پایانی

از آنجایی که طلاق توافقی یکی از دعاوی غیرمالی است بنابراین هزینه طلاق توافقی هم طبق همین موضوع تعیین می‌شود. امروزه هزینه ثبت دادخواست طلاق و قیمت سایر مراحل دادرسی به این پرونده بر اساس شاخص‌های مختلف سال‌های قبل محاسبه می‌شود‌.

اما وکلای برجسته ما در گروه وکلای HiVakil سعی دارند با حذف برخی هزینه‌های اضافه در کمترین مقدار، طلاق توافقی را به سرانجام برسانند. تنها کافیست با مشاوران حقوقی ما در گروه وکلای HiVakil به صورت تلفنی یا آنلاین در ارتباط باشید‌.

 

مقالات مرتبط
دیدگاه‌تان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *