تماس با ما
اثبات ازدواج

اثبات زوجیت به صورت کامل + نمونه دادخواست اثبات زوجیت

آنچه در این مقاله می‌خوانید

اگر به هر دلیلی همسرتان از ثبت سند ازدواج موقت یا دائمی با شما خودداری می‌کند‌ یا اینکه خدایی نکرده همسرتان بدون ثبت ازدواج خود با شما فوت کرده است و حالا برای دریافت حق و حقوق مالی خود و اثبات اینکه شما زن و شوهر بوده‌اید دچار مشکل شده‌اید، اصلاً نگران نباشید چون ما در گروه وکلای HiVakil اینجا هستیم تا با ارائه نمونه دادخواست اثبات زوجیت و درخواست تنظیم سند رسمی ازدواج برای شما از طرف دادگاه در کمترین زمان شما را به حق و حقوق مالیتان برسانیم.

در واقع کارشناسان حقوقی ما با عنوان وکیل خانواده در گروه وکلای های وکیل سابقه زیادی در انجام پرونده‌های اثبات زوجیت دارند. تنها کافیست برای رسیدن به سؤالات و ابهامات خود به صورت آنلاین یا حضوری با مشاورین ما در ارتباط باشید.

روش های اثبات زوجیت

  • اقرار خوانده
  • سوگند یاد کردن
  • با هم زندگی کردن
  • ارائه فیلم، عکس، پیامک و …
  • شاهدین (دو مرد یا یک مرد و دو زن)
  • سند کتبی (رسمی یک دست نوشته)

اقرار

اگر زن یا مرد به این امر اقرار کند، قانون ازدواج آنها را ثابت شده می‌داند. در واقع خوانده باید در دادگاه و در محضر قاضی، حقیقت ماجرا را به ضرر خود و به نفع دیگری بیان کند.

سند کتبی

سند کتبی می تواند رسمی و یا به‌صورت یک دست نوشته بین زوجین باشد. اگر ازدواج موقت از شروط ضمن عقد بوده و زوجه باردار باشد، سند رسمی ازدواج صادر می‌شود. در ازدواج دائمی، سند باید در همان ابتدا صادر شود. اگر ازدواج دائم به ثبت نرسد، مرد محکوم به پرداخت جزای نقدی و حبس می‌شود.

شاهدین

برای جاری شدن عقد، باید دو شاهد وجود داشته باشد. شاهدین (دو مرد یا یک مرد و دو زن) می‌توانند برای اثبات زوجیت شهادت دهند.

سوگند یاد کردن

امکان پذیرش زوجیت با سوگند یاد کردن، کم است.

با هم زندگی کردن

در اسلام زندگی کردن یک زن و مرد در یک خانه، دلیل بر زن و شوهر بودن آنها است. شما می‌توانید همزیستی با همسر خود را از طریق همسایگان به اثبات برسانید.

ارائه فیلم، عکس، پیامک و…

امروزه ارائه فیلم، عکس، پیامک و… در دادگاه خانواده می‌تواند مدرک مهمی برای اثبات زوجیت شما باشد. برای مثال وجود یک ویدئو از لحظه عقد می‌تواند دلیل خوبی برای اثبات زوجیت باشد.

اثبات زوجیت در صورت فوت زوج

اگر شوهر فوت کند و عقد در جایی ثبت نشده باشد، زن می‌تواند طرح دعوای اثبات زوجیت علیه ورثه کند و با حضور شهود و همچنین مدارک، زوجیت را اثبات کند.

اگر همسر شما بدون ثبت سند ازدواج فوت کرده است و شما برای دریافت حق و حقوق خود به دردسر افتاده‌اید می‌توانید با راهنمایی و مشاوره کارشناسان حقوقی ما در گروه وکلای HiVakil از راه های اثبات زوجیت استفاده کنید.

یعنی با تنظیم شکایت قانونی و طرح دعوی علیه ورثه متوفی ادعای خود را در دادگاه صالح به اثبات برسانید. این‌گونه دعوای در دادگاه هنگامی مطرح می‌شود که ورثه همسرتان وجود ازدواج بین شما را انکار کنند و سپس حق و حقوقی به شما پرداخت نکنند.

مدارک لازم برای اثبات زوجیت

مدارک لازم برای اثبات زوجیت

به طور کلی مدارک مهمی که باید برای اثبات زوجیت تهیه کنید عبارتند از:

  • شهادت شهود
  • تحقیقات محلی
  • درخواست سوگند
  • درخواست استعلام
  • جلب نظر کارشناس
  • شناسنامه و کارت ملی
  • سند ازدواج عادی یا رسمی
  • صورت جلسه ازدواج به همراه اقرار خوانده

اثبات زوجیت موقت

دقت کنید اثبات زوجیت موقت تا حدودی دشوارتر و زمان‌برتر از اثبات زوجیت دائم است‌‌. برای اثبات این موضوع به تعدادی مدارک مهم نیاز دارید؛ چون در زوجیت موقت بین طرفین سند ازدواج و همچنین شاهدت شهودی وجود ندارد.

معمولاً کسانی که قصد ازدواج موقت دارند، به علت ازدواج مخفیانه هیچ سند ازدواج و یا شهادت شهودی ندارند‌. به همین دلیل اثبات زوجیت موقت در مقایسه با ازدواج‌های دائم کمی دشوارتر است؛ بنابراین اگر برای اثبات ازدواج‌های موقت دچار مشکل شده‌اید بهتر است با مشاورین حقوقی ما در گروه وکلای HiVakil در ارتباط باشید؛ زیرا ‌وکلای خانواده ما با ارائه برخی مدارک مهم به مراجع ذیصلاح مثل:

  • وجود پیامک‌ها و مکالمه‌ها
  • تحقیقات محلی از همسایگان
  • مدرکی برای سکونت مشترک شما و همسرتان
  • و غیره

می‌توانند قاضی پرونده را راضی به زوجیت شما کنند.

مراجع رسیدگی به دعوای اثبات زوجیت

طبق مقررات و قوانین کشور برای رسیدگی به پرونده‌های دعوای اثبات زوجیت همواره دادگاه خانواده جزو صالح تدین مرجع به شمار می‌آید.

این دادگاه‌ها در خیلی از شهرستان‌ها برای رسیدگی به امور خانواده وجود دارد. چنانچه در شهری این دادگاه صالح تشکیل نشده باشد دادگاه‌های حقوقی و عمومی موظف هستند پرونده‌های اثبات ازدواج‌های دائم و موقت را پیگیری کنند.

مرجع رسیدگی افراد مقیم خارج از کشور

کسانی که برای اثبات ازدواج موقت و یا دائم خود در خارج از کشور اقامت دارند‌ می‌توانند طبق ماده ۱۴ قانون حمایت از خانواده دادخواست خود را به دادگاه محلی که یکی از زوجین (زن یا مرد) در ایران سکونت دارند یا دادگاه صالح در شهرستان تهران ارائه دهند.

اگر هر دوی زوجین خارج از ایران هستند به طوری که هیچ‌گونه سکونت و رفت‌وآمدی به ایران ندارند طبق ماده ۱۵ قانون حمایت از خانواده باید دعاوی خانوادگی خود را در محاکم صالح در همان کشوری که اقامت دارند مطرح کنند و در ایران هیچ مراجعی به دعوای آن‌ها رسیدگی نخواهد کرد.

روش های اثبات زوجیت

دادخواست اثبات زوجیت

یکی از مهم‌ترین کارهایی که برای اثبات زوجیت باید انجام بدهید ارائه دادخواست و مدارک لازم به دادگاه صالح است؛ اما حواستان باشد نحوه تنظیم و طریقه نوشتن دادخواست، تأثیر زیادی در پیشبرد پرونده شما و جلب‌ نظر قاضی در مراجع قضایی دارد.

از این رو به شما پیشنهاد می‌کنیم برای نگارش دادخواست و تنظیم طرح دعوای خود برای اثبات ازدواج دائمی یا موقتی از کارشناسان حقوقی ما در گروه وکلای HiVakil کمک بگیرید. در ادامه یک نمونه دادخواست اثبات رابطه زوجیت را برای شما عزیزان آورده‌ایم:

خواهان: نام و مشخصات
خوانده: نام و مشخصات
وکیل: (نام و مشخصات در صورت داشتن وکیل)

خواسته و بهای آن:
اثبات رابطه زوجیت دائم/موقت به انضمام خسارات قانونی

دلایل و منضمات دادخواست:

  • گواهی عاقد
  • شهادت شهود
  • کپی شناسنامه و کارت ملی

شرح دادخواست:

ریاسـت محتـرم دادگاه ……
با سلام

احتراماً این‌جانب و خوانده آقای …… در تاریخ …… توسط آقای …… به عقد دائم/موقت درآمده‌ایم. این عقد از طریق شهادت شهود قابل اثبات می‌باشد. ازآنجاکه خوانده منکر رابطه زوجیت می‌باشد ، تقاضای صدور حکم مبنی بر اثبات زوجیت و ثبت این واقعه به انضمام جمیع خسارات و هزینه دادرسی مورداستدعا می‌باشد.

سخن پایانی

بر اساس قانون حمایت از خانواده عدم ثبت ازدواج در دفاتر رسمی کشور مجازات نقدی و حبس دارد؛ ولی با وجود چنین قانونی در کشور اگر همسر شما به دلایل خاصی از ثبت ازدواج در دفاتر رسمی خودداری کرده است شما می‌توانید در طرح برخی از دعواهای خانوادگی مثل:

  • انکار زوجیت طرفین از طرف فرزندان
  • انکار روابط زوجیت از طرف همسرتان
  • عدم پرداخت هر گونه حق و حقوق مالی به شما
  • عدم پرداخت سهم الارث از طرف وراث بعد از فوت همسرتان
  • و غیره

با راه های اثبات زوجیت نیز ثابت کنید که همسر یکدیگر هستید و بین شما صیغه عقد موقت یا عقد دائم جاری شده است. اگر در چنین شرایطی با قوانین و مقررات دولتی آشنا نیستید می‌توانید برای اثبات زوجیت خود از وکلای پایه یک دادگستری در گروه وکلای HiVakil کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط