تماس با ما
حق طلاق زن‌

مدارک لازم برای گرفتن حق طلاق زن (وکالت حق طلاق زن)

آنچه در این مقاله می‌خوانید

حق طلاق زن – در قانون جمهوری اسلامی، حق طلاق تنها در اختیار مرد می‌باشد.در صورتی که یک زن از شوهرش وکالت در طلاق یا حق طلاق را بگیرد، در واقع امتیاز بزرگی را دریافت کرده است. اگر حق طلاق با زن باشد، بدون نیاز به حضور شوهر خود در تمام مراحل و از طریق وکیل می‌تواند، به راحتی طلاق بگیرد.

گرفتن حق طلاق از مرد مراحل سختی ندارد. برای گرفتن حق طلاق باید مدارک لازم از جمله مدارک شناسایی و عقدنامه زوجین را تهیه کرد. وکالت طلاق یا حق طلاق زن باید به صورت سند رسمی در دفترخانه تنظیم شود. همچنین حق طلاق می‌تواند به صورت شرط ضمن عقد در سند ازدواج نوشته شود.

زن با داشتن حق طلاق بدون نیاز به طلاق توافقی (طلاقی که مورد تایید طرفین باشد) و به راحتی مراحل جدایی خود را ثبت می‌‎کند. اگر نمی دانید برای گرفتن حق طلاق باید به کجا مراجعه کنید و یا به چه طریقی حق طلاق را دریافت نمایید، این مطلب را تا انتها بخوانید تا همه چیز به صورت کامل برای شما شفاف‌سازی شود.

مدارک لازم برای گرفتن حق طلاق شامل چه مواردی است؟

  • شناسنامه زن
  • شناسنامه مرد
  • کارت ملی زن
  • کارت ملی مرد
  • مدارک ازدواج یا همان عقدنامه‌ای که در محضر ثبت شده

شیوه های گرفتن حق طلاق زن

وکالت در طلاق زن یا حق به دو صورت انجام می‌شود:

  • در موقع انعقاد عقد توسط عاقد و با درج در عقدنامه نوشته می‌شود.
  • پس از عقد، زوجین به دفتر اسناد رسمی مراجعه کرده و با دادن اصل عقد نامه، شناسنامه و کارت ملی، سند وکالت در طلاق را تنظیم می‌کنند.

*نکته: به زنانی که حق طلاق می‌گیرند توصیه می‌شود که کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی زوج را نیز همراه با اصل وکالتنامه داشته باشند.

گرفتن حق طلاق زن

گم شدن وکالتنامه حق طلاق زن

اگر اصل وکالتنامه وکالت در طلاق که به زن داده شده گم شود، می‌توان با ارائه مدارک شناسایی به همان دفترخانه که از آن وکالت دریافت کردید، مراجعه و رونوشت آن را دریافت نمایید.
زن می‌تواند برای طی کردن مراحل طلاق و مطالبه مهریه وکیلی اختیار کند و تمامی مراحل را در کمترین زمان طی نمیاد.

نحوه دادن وکالت در طلاق برای ایرانیان خارج از کشور

هرشخصی که بخواهد می‌تواند چه در ایران یا خارج کشور با تعیین حدود اختیارات وکیل مثل حضانت و ملاقات فرزندان و … به شخصی وکالت دهد.

برای آسان‌تر شدن مراحل طلاق و دادن وکالت برای ایرانیان مقیم خارج از کشور سامانه میخک درست شده و به صورت غیر حضوری ایرانیان دارای کد ملی در خارج از کشور می‌توانند وکالت طلاق یا حق طلاق را به نام شخص دیگری تنظیم نمایند.

دیگر مثل گذشته نیاز به پست کردن وکالت به ایرانیان از خارج کشور نیست. شخص می‌تواند با تایید گزینه‌ای در سامانه میخک مشخص کند در ایران چه کسی وکالت را از وزارت امور خارجه دریافت نماید.

آیا برای گرفتن حق طلاق زن نیاز به حضور شاهد  است؟

برای گرفتن حق طلاق نیازی به حضور شاهدی نیست. زن و مرد می‌توانند وکالت طلاق را در زمان عقد و ضمن شروط ازدواج و یا پس از عقد و تنها با مراجعه به یکی از دفاتر ازدواج بدون حضور شاهد تنظیم کنند.

*نکته: اگر زن بخواهد مهریه را ببخشد به دو شاهد نیاز است تا تایید نمایند که زن بدون هیچگونه اجباری تصمیم به بخشش مهریه گرفته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط