تماس با ما
طلاق به دلیل ضرب و شتم

طلاق به دلیل ضرب و شتم و اثبات ضرب و جرح همسر

آنچه در این مقاله می‌خوانید

در صورتی که به خاطر ضرب و شتم یا همان کتک کاری شوهرتان مورد خشونت قرار گرفته‌اید و می‌خواهید طلاق بگیرید، باید برای درخواست طلاق به دلیل ضرب و شتم ، مدارک کافی برای اثبات سوء رفتار شوهرتان داشته باشید. به‌طوری‌که در خانه خود امنیت جانی ندارید و ادامه زندگی برایتان مختل شده است. اگر نمی‌دانید که چگونه سوء رفتار مرد را به دادگاه اثبات کنید، اصلاً نگران نباشید ما در گروه وکلای HiVakil اینجا هستیم تا با ارائه ادله‌های محکم و روش‌های قانونی اثبات ضرب و شتم مدت زمان طلاق شما را کوتاه‌تر کنیم.

طبق ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی در کشور فقط مرد اجازه دارد که همسرش را هر لحظه که بخواهد بدون هیچ دلیلی تنها با پرداخت حق و حقوق مالی زن طلاق بدهد؛ اما گاهی اوقات در دادگاه خانواده طلاق از طرف مرد مطرح نمی‌شود. بلکه طلاق به دلیل ضرب و شتم از طرف زن به دادگاه ارائه می‌شود؛ زیرا امروزه تعدادی از زنان در جامعه به دلایل مختلفی مورد خشونت و کتک کاری قرار می‌گیرند.

از آنجایی ‌که کتک کاری زن تأثیر نامطلوبی بر روی بهداشت روانی جامعه دارد همچنین باعث آسیب‌های اجتماعی می‌شود، بنابراین زن می‌تواند به دلیل ضرب و شتم و غیرقابل تحمل بودن ادامه زندگی با مرد از دادگاه خانواده درخواست طلاق نماید. البته باید دلایل محکمه پسندی را تقدیم دادگاه کند تا قاضی با طلاق از طرف زن موافقت نماید.

حکم ضرب و شتم مرد توسط زن

بر اساس ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی کشور ضرب و شتم از طرف مرد و هر نوع سوء رفتاری که به طور مداوم صورت بگیرد، به‌طوری‌که خارج از تحمل زن باشد و زن بتواند به طور قانونی این آزار و اذیت مرد را به دادگاه بدوی اثبات کند، دادگاه مرد را مجبور به دادن طلاق به دلیل ضرب و شتم می‌کند. اگر می‌خواهید در کوتاه‌ترین زمان از همسر خود به دلیل ضرب و جرح طلاق بگیرید کارشناسان حقوقی ما در گروه وکلای HiVakil به طور شبانه‌روزی به صورت آنلاین و رایگان شما را در این زمینه راهنمایی می‌کنند.

آیا زن بخاطر ضرب و شتم به بار اول میتواند حق طلاق بگیرد

آیا زن بخاطر ضرب و شتم به بار اول میتواند حق طلاق بگیرد ؟

خیر، طبق بند ۴ ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی باید سوء معاشرت و کتک کاری مرد به حدی باشد که زن دیگر نتواند زندگی کردن با همسرش را تحمل کند. از طرفی باید زن ثابت کند که مرد به طور مداوم او را کتک می‌زند. در چنین شرایطی حتی اگر مرد حاضر به طلاق دادن زن هم نباشد، دادگاه علیرغم مخالفت مرد با درخواست طلاق به دلیل ضرب و شتم زن موافقت می‌کند.

طلاق با دو بار ضرب و جرح

در پاسخ این سؤال که آیا زن بخاطر ضرب و شتم به بار دوم میتواند حق طلاق بگیرید باید گفت خیر، برای پذیرفتن درخواست طلاق به دلیل ضرب و شتم باید سوء رفتار مرد در طول سال بارها تکرار شود. به طوری که ادامه زندگی را برای زن مختل کند.

روش‌های اثبات ضرب و شتم مرد

برای اینکه درخواست طلاق به دلیل ضرب و شتم از سوی قانون پذیرفته شود باید بتوانید این ادعای خود را به دادگاه اثبات کنید. اثبات کتک کاری و خشونت مرد به چند روش صورت می‌گیرد:

  • علم قاضی
  • با اقرار صحیح از طرف شوهر
  • شهادت شهود مبنی بر کتک کاری مداوم زن
  • تقاضای ارجاع پرونده طلاق به دلیل ضرب و شتم به مددکاری و پرس‌وجو از همسایگان محل زندگی زن و مرد در مورد ضرب و شتم
  • گرفتن گواهی پزشکی قانونی و نشان دادن آثار کتک کاری زن. البته این گواهی برای طلاق به دلیل ضرب و شتم کافی نیست؛ چون باید برای دادگاه مشخص شود که این آسیب‌های ناشی از کتک کاری و سوء رفتار توسط چه کسی انجام شده است. در واقع ملاک دادگاه برای صدور حکم طلاق به دلیل کتک خوردن زن نیز محکومیت کیفری مرد است.

ضرب و شتم و عدم تمکین

دقت کنید حکم قطعی از طرف دادگاه کیفری در خصوص کتک کاری زن توسط مرد جزو موضوعات خوف بر زیان بدنی زن است. بنابراین یکبار یا دوبار جرح و شتم زن هیچ گاه باعث صادر شدن حکم الزام به عدم تمکین زن نمی‌شود‌. در واقع زن زمانی می‌تواند از شوهر خود تمکین نکند که به طور مداوم مورد سوء رفتار و کتک کاری قرار بگیرد، از طرفی با ارائه گواهی پزشکی قانونی و همچنین صدور حکم کیفری و البته اثبات ادله و اثبات نداشتن امنیت جانی بتواند این موضوع را به دادگاه ثابت کند.

مراحل و شرایط شکایت از شوهر به دلیل کتک زدن

  • اگر شوهرتان به طور مداوم شما را کتک می‌زند به طوری که جراحاتی را در بدنتان ایجاد کرده است باید اول از همه به دادسرای عمومی محل زندگی خود مراجعه کرده و از همسر خود شکایت کنید.
  • بعد از شکایت به دلیل کتک کاری به کارشناس پزشکی قانونی فرستاده می‌شوید تا میزان ضرب و شتم توسط کارشناس قانونی بررسی شود.
  • دادگاه طبق نظر کارشناس رأی را برای طلاق به دلیل ضرب و شتم صادر می‌کند.
  • چنانچه مرد منکر کتک زدن زن شود، بازپرس بر اساس شواهد و مدارک لازم مثل تحقیقات محلی و یا شهادت شهود رأی نهایی را صادر می‌کند‌.
  • یادتان باشد در این گونه پرونده‌ها که باعث اختلافات خانوادگی می‌شود تنها شکایت به پلیس کافی نیست. بلکه پرونده ضرب و شتم زن باید در دادگاه کیفری پیگیری و اثبات شود.

روش های اثبات ضرب و شتم مرد

مجازات کتک زدن زن

بر اساس قانون مجازات اسلامی در رابطه با جنایات غیر عمد بر اعضا و همچنین جنایت عمدی که در قانون قصاص نداشته باشد تنها مجازات در نظر گرفته شده پرداخت دیه است.

پس در مجازات کتک زدن زن هم مرد باید با توجه به میزان جراحات و ضربات وارد شده به زن طبق نظر پزشکی قانونی مبلغی را به عنوان دیه به زن بپردازد؛ ولی اگر ضرب و جرح به اندازه‌ای باشد که باعث نقص عضو و یا شکستن و یا معیوب شدن عضوی از بدن شود به طوری که زن به طور دائم مریض باشد‌. یا اینکه یکی از حواس پنج‌گانه زن از بین برود و یا دچار زوال عقلی شود مرد علاوه بر پرداخت دیه، محکوم به ۲ الی ۵ سال حبس خواهد شد.

نمونه دادخواست طلاق به دلیل ضرب و شتم

ریاسـت محتـرم دادگاه ……
با سلام

احتراماً اینجانب …… به موجب عقدنامه شماره …… مورخ …… دفترخانه شماره ….. شهرستان ….. با خوانده محترم عقد دایم نموده ایم. ثمره زندگی مشترک ما …… فرزند دختر/پسر / بدون فرزند می‌باشد.

خوانده در طول زندگی مشترک به دفعات و بر اساس بهانه های واهی بنده را مورد ضرب و جرح قرار داده است. شدت ضرب و جرح به گونه ای است که در خانه هیچ گونه امنیت جانی ندارم. لذا ادامه‌ی زندگی مشترک موجب عسر و حرج اینجانب است. همچنین این موضوع با شهادت شهود و …… قابل اثبات می‌باشد، با استناد به بند ۲ و ۴ ماده ۱۱۳۰ قانون مدنی و تبصره ذیل آن صدور حکم طلاق به دلیل عسر و حرج را از دادگاه محترم تقاضا دارم.

اگر برای تنظیم نمونه دادخواست طلاق به دلیل کتک کاری دانش حقوقی لازم را ندارید می‌توانید از مشاورین ما در گروه وکلای HiVakil کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط