تماس با ما
دستور موقت در پرونده حضانت

دستور موقت در پرونده حضانت + نمونه دادخواست دستور موقت حضانت فرزند

آنچه در این مقاله می‌خوانید

اگر قصد جدایی از همسرتان را دارید و به طور قانونی برای طلاق اقدام کرده‌اید در چنین شرایطی می‌توانید از دادگاه با دستور موقت در پرونده حضانت فرزند به طور فوری نگهداری از فرزند را بر عهده بگیرید؛ چون سپری شدن مراحل طلاق زوجین و صدور قطعی رأی دادگاه برای حضانت فرزندان خیلی زمان‌بر است. به همین دلیل دادگاه خانواده برای جلوگیری از بلاتکلیفی فرزندان در این مدت و پیشگیری از آسیب‌های روحی و جسمی به طور فوری یک دستور موقت در پرونده حضانت فرزند برای یکی از والدین صادر می‌کند.

دستور موقت در دادگاه خانواده

اگر به هر دلیلی شما و همسرتان به قصد جدایی از هم در یک خانه سکونت ندارید و در مورد نگهداری از فرزندان با یکدیگر به هیچ توافقی نرسیده‌اید بر اساس ماده ۳۱۱ و ۳۲۳ قانون آیین دادرسی مدنی در کشور جمهوری اسلامی ایران شما می‌توانید قبل از اقامه دعوا، موقع دادخواست طلاق و یا حتی پس از تقدیم دادخواست اصلی همواره از محضر دادگاه صالح درخواست دستور موقت حضانت فرزند را داشته باشید‌.

برای اجرای دستور موقت در پرونده حضانت فرزند با بالاترین سرعت رسیدگی بدون هیچ دعوایی و با حذف تشریفات قانونی می‌توانید از گروه وکلای HiVakil کمک بگیرید؛ چون برای دستور موقت حضانت فرزند لازم است دادخواستی را در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کنید، بعد از آن باید دادخواست شما به دادگاه خانواده صالح ارسال شود و یکسری مراحل قانونی سپری را طی کند.

نمونه دادخواست دستور موقت حضانت فرزند

خواهان: ……
خوانده: ……
وکیل:

تعیین خواسته و بهای آن:

  1. حضانت
  2. دستور موقت

دلایل و منضمات:

  • سند ازدواج شماره ….
  • شناسنامه شماره ….. صادره از تهران
  • وکالت نامه به شماره ……

ریاست محترم دادگاه خانواده تهران
با سلام و احترام

این‌جانب به وکالت از خواهان …… به استحضار می‌رساند، موکل به‌موجب سند ازدواج شماره …… در تاریخ …… تنظیم در دفترخانه ازدواج …… به عقد دائم خوانده …… درآمده است. ماحصل زندگی مشترک پنج‌ساله ما، فرزند پسری به نام …… است. متأسفانه خوانده برخلاف قانون، فرزند را به دلیل منع حضانت مادر از فرزند نزد خواهرشان برده و موکل را به مدت دو ماه از دیدار فرزندش محروم کرده است.

با توجه به قوانین مدنی حضانت تا هفت‌سالگی با مادر بوده و خوانده به‌صورت غیرقانونی مانع دیدار مادر با فرزند می‌شود. لذا مستنداً به ماده 7 قانون حمایت خانواده از دادگاه محترم تقاضای صدور قرار دستور موقت و صدور دستور بر محکومیت خوانده به استرداد طفل را استدعا دارم.

شرایط دستور موقت در پرونده حضانت

دقت کنید با صدور دستور موقت در پرونده حضانت یکی از شما والدین حضانت فرزند را بر عهده می‌گیرید و تنها همسرتان حق ملاقات با فرزند را دارد. اگر شما و همسرتان در رابطه با محل و زمان ملاقات با فرزند به توافق رسیده باشید دادگاه بر همان قول و قرار شما عمل می‌کند؛ ولی اگر محل و زمان مناسبی را برای ملاقات فرزند تعیین نکرده باشید دادگاه خانواده در این زمینه مواردی را برایتان تعیین می‌کند. نکته دیگر اینکه دستور موقت ملاقات طفل بدون پرداخت خسارت‌های احتمالی صادر می‌شود. معمولاً این موضوع برای پشتیبانی و حمایت از بنیان و حقوق خانواده تعیین شده است.

شرایط دستور موقت در پرونده حضانت

گرفتن حضانت فرزند چقدر طول میکشد

پس‌ازاین اینکه دادخواست شکوائیه دستور موقت را ثبت کردید، قاضی پس از بررسی دستور موقت را صادر می‌کند. با توجه به سن کودک، این مدت بین 24 تا 72 ساعت در آخر هفته می‌باشد. گرفتن حضانت فرزند با دستور موقت در پرونده حضانت بستگی به تخصص و اطلاع شما از مراحل قانونی دادگاه دارد. هر چقدر که در این زمینه دانش حقوقی بیشتری داشته باشید زودتر می‌توانید حضانت فرزند را بر عهده بگیرید. برای این کار بهتر است با وکلای برجسته و متخصص گروه وکلای HiVakil مشاوره آنلاین و رایگان داشته باشید؛ اما خوب است بدانید که طبق ماده ۷ حمایت از خانواده مهلت دستور موقت حضانت فرزند تنها ۶ ماه است. اگر بعد از گذشت ۶ ماه از طرف دادگاه صالح، هیچ تصمیمی برای زوجین صادر نشد، بدون شک دستور حضانت موقت فرزند دوباره لغو می‌شود و از آن رفع اثر خواهد شد.

مدارک لازم برای دریافت دستور موقت حضانت فرزند

از جمله مدارک مهمی که برای صدور دستور موقت در پرونده حضانت فرزند نیاز دارید عبارتند از:

  • ثبت نام در سامانه ثنا
  • اصل و کپی کارت ملی
  • اصل و کپی شناسنامه
  • پرداخت هزینه‌های دادرسی
  • اصل سند ازدواج یا رونوشت آن
  • حکم طلاق در صورتی که یکی از زوجین متارکه کرده است

ضمانت اجرای ممانعت از ملاقات فرزند

در شرایطی که حضانت فرزند به شما یا همسرتان داده می‌شود اگر به هر علتی مانع از ملاقات فرزند با والد دیگر شوید بار اول محکوم به جرایم نقدی تا حدود ۱۰ میلیون ریال می‌شوید و در دفعات بعدی به حداکثر مجازات کیفری محکوم خواهید شد. حتی ممکن است والد متخلف به دستور دادگاه تا موقع اجرای حکم طلاق بازداشت شود.

چگونه کار خود را به بهترین وکیل حضانت فرزند بسپاریم؟

چگونه کار خود را به بهترین وکیل حضانت فرزند بسپاریم؟

اگر برای دستور موقت در پرونده حضانت توسط وکیل متخصص به دنبال یک وکیل پایه یک دادگستری باسابقه هستید باید بدانید بهترین وکیل در این امور وکلایی هستند که دانش حقوقی بالایی در زمینه حضانت موقت دارند. شما برای انتخاب بهترین وکیل حضانت فرزند باید شرایط ذیل را در نظر بگیرید:

  • رزومه وکیل به همراه قیمت پیشنهادی آن
  • انجام مشاوره اینترنتی در هر ساعتی از شبانه روز
  • هزینه مشاوره اولیه

اما هیچ‌ نگران نباشید ما در گروه وکلای های وکیل با مشاوره رایگان و آنلاین و همچنین حذف تشریفات قانونی و بدون اتلاف وقت از هر کجای کشور شما را راهنمایی می‌کنیم تا در کمترین زمان ممکن حضانت فرزندتان را به دست آورید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط