تماس با ما
مطالبه دیه از پزشک

مطالبه دیه از پزشک به صورت کامل + جدول دیه قصور پزشکی

آنچه در این مقاله می‌خوانید

چنانچه به دلیل اشتباهات پزشکی و یا کوتاهی در انجام وظایف پزشک عمومی یا متخصص، صدمه‌ای به بدن شما وارد شده است، به طوری که این اشتباه سبب ناقص شدن عضوی از بدن شما و یا فوت شدن یکی از اطرافیانتان شده است، این قصور پزشکی طبق نظریه کمیسیون پزشکی و همچنین رأی دادگاه بدوی مشمول مطالبه دیه از پزشک می‌باشد.

از طرفی چنانچه هزینه درمان و بستری شما بیشتر از مبلغ تعیین شده برای دیه شده است اصلاً نگران نباشید ما در گروه وکلای HiVakil اینجا هستیم تا برای مطالبه خسارت از پزشک و دریافت مازاد دیه از پزشک شما نیز شکایت دیگری را تنظیم کنیم.

دیه قصور پزشکی در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

برای محاسبه رقم دقیقی از مبلغ دیه پزشکی در سال ۱۴۰۳ باید مرجع مورد تأیید اول از همه مدارک ارائه شده از طرف شما را بررسی کند، سپس حدود آسیب وارد شده را برای تعیین میزان دیه قصور مشخص نماید.

جدول دیه قصور پزشکی

نوع دیه مبلغ دیه در سال ۱۴۰۳
دیه کامل در ماه غیر حرام ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان
دیه کامل در ماه حرام یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان
دیه شکستگی استخوان دست که مطلوب التیام یابد ۱۲۰ میلیون تومان
دیه شکستگی نازک نی و درشت نی استخوان پا هر کدام ۱۲۰ میلیون تومان
دیه شکستگی بینی ۱۲۰ میلیون تومان
دیه شکستگی ترقوه ۴۸ میلیون تومان
دیه شکستگی جمجمه سر در حد هاشمه ۱۲۰ میلیون تومان
دیه زخم شدگی در حد حارصه ۱۲ میلیون تومان
دیه زخم شدگی در حد دامیه ۲۴ میلیون تومان
دیه دندان‌های پیشین که کامل ساقط شوند ۶۰ میلیون تومان
دیه دندان‌های پشتی که کامل ساقط شوند ۴۰ میلیون تومان
دیه یک دست ۶۰۰ میلیون تومان
دیه یک پا ۶۰۰ میلیون تومان
دیه شکستگی دنده‌های محیط بر قلب ۳۰ میلیون تومان
دیه خرد شدگی استخوان مطلوب التیام یافته ۱۲۰ میلیون تومان

چگونگی مطالبه دیه از پزشک

  • اولین قدم برای گرفتن دیه از پزشک خطاکار تنظیم‌ و طرح شکایت از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی است‌.
  • بعد از تنظیم و طرح شکایت، دادخواست شما به دادگاه ارسال می‌شود.
  • سپس برای مشخص کردن قصور پزشکی و تعیین مسئولیت پزشک و همچنین میزان خسارت وارد شده نیز کمیسیون پزشکی تشکیل می‌شود.
  • از آنجایی که مطالبه دیه از پزشک جزو جرم‌های کیفری به حساب می‌آید، باید بعد از مطرح کردن شکایت خود علیه پزشک مقصر بتوانید با ارائه مدارک و شواهد کافی تقصیر و کوتاهی پزشکی را ثابت کنید.
  • چنانچه برای جمع‌آوری مدارک کافی به راهنمایی و مشاوره یک وکیل جرایم پزشکی کاربلد احتیاج دارید، می‌توانید با گروه وکلای HiVakil تماس بگیرید؛ زیرا گروه وکلای های وکیل ‌متشکل از وکلای متخصص خانم و آقا است که با دانش حقوقی بسیار بالایی شما را به صورت مشاوره آنلاین و رایگان راهنمایی می‌کند.‌

چگونگی مطالبه دیه از پزشک

مطالبه دیه از پزشک با طرح کیفری

وقتی که شما شکواییه از پزشک را مطرح و تقدیم دادگاه می‌کنید، بسیارمهم است که در شکواییه علیه پزشک چه چیزی نوشته شود؛ متن شکایت شما مشخص می‌کند که مقدار دیه یا خسارت چقدر باشد.

درست است که مجازات پزشک مقصر جز جرایم شبه عمدی است؛ ولی مطالبه دیه از پزشک با توجه به میزان قصور پزشکی از نمونه‌های بارز محکومیت دکتر خطاکار به شمار می‌آید. حتی ممکن است بر اساس شکایت شما مجازات‌های دیگری مثل ممنوعیت طبابت به مدت ۳ ماه یا بیشتر یا حتی به طور همیشگی برای پزشک خطاکار در نظر گرفته شود.

مطالبه دیه از پزشک در چه مرجعی مورد بررسی قرار می گیرد؟

شما می‌توانید به تنهایی یا از طریق وکیل متخصص جرایم پزشکی بدون آنکه شما در هیچ کدام از مراحل قانونی حضور داشته باشید، در مدت زمان کوتاهی شکایت خود را علیه پزشک مقصر در دو مرجع قضایی از جمله دادسرای جرایم پزشکی و یا سازمان نظام پزشکی پیگیری کنید.

هر کدام از این مراجع مجازات خاصی را برای دکتر معالج در نظر می‌گیرند. مطمئن باشید وکیل مطالبه دیه از پزشک در کمترین زمان ممکن پرونده شما را به نتیجه می‌رساند.

فرق مطالبه دیه از پزشک و مطالبه خسارت از پزشک

  • بر اساس احکام قضات در روند اجرای پرونده قصور پزشکی، مطالبه دیه از پزشک یعنی گرفتن مبلغ پولی از پزشک خطاکار طبق ضابطه‌ای که از طرف دادگاه و یا کمیسیون نظام پزشکی به اندازه مشخص شده‌ای تعیین می‌شود‌؛
  • اما مطالبه خسارت از پزشک یعنی گرفتن مقدار پول بیشتری از مبلغ دیه برای جبران هزینه درمان، بستری و… است. پس اگر به دلیل آسیبی که به شما وارد شده است پول زیادی را برای درمان پرداخت کرده‌اید و حتی مدتی در بیمارستان بستری شده‌اید هیچ نگران نباشید؛ چون ما به شما کمک می‌کنیم که علاوه بر مطالبه دیه از پزشک نیز مبلغی را هم برای جبران هزینه‌های از دست رفته خود دریافت کنید.

مطالبه دیه از پزشک در چه مرجعی مورد بررسی قرار می گیرد؟

چه زمانی برای مطالبه دیه از پزشک بایست دادخواست تنظیم نماییم؟

برای مطالبه دیه از پزشک و همچنین شکایت علیه پزشک مقصر باید شما به دادسرای جرایم پزشکی مراجعه کنید. لازم است برای این کار شکواییه ای را همراه خود داشته باشید، حالا سؤال اینجاست که اگر موقع پیگیری پرونده کیفری پزشک خطاکار یا همان متهم پرونده فوت کند چه کاری باید انجام داد؟

با توجه به اینکه پرونده‌های کیفری قائم به فرد خاصی است هر گاه فرد متهم فوت کند پرونده مختومه اعلام می‌گردد. در چنین وضعیتی باید دیه خود را از مال و اموال به جای مانده از پزشک فوت شده بگیرید.

نمونه رای قصور پزشکی منجر به فوت

اگر به علت قصور پزشکی شخص بیمار فوت کند شما می‌توانید به عنوان اولیای دم، دیه و خسارت وارد شده را از پزشک خطاکار مطالبه کنید. البته باید در صدور نمونه رای قصور پزشکی منجر به فوت اتهام وارد شده به پزشک مقصر به طور کامل به اثبات برسد. لازم است دفاعیات شما در جلسات دادرسی دادگاه مورد قبول کمیسیون پزشکی و قاضی پرونده قرار بگیرد.

مطالبه دیه با وکیل قصور پزشکی

اگر برای گرفتن دیه از پزشک خود در مورد مراحل قضایی و تکمیل مدارک لازم اطلاعی ندارید بهتر است از تخصص بالای یک وکیل قصور پزشکی حاذق از جمله وکلای پایه یک دادگستری در گروه وکلای HiVakil کمک بگیرید.

مطمئناً وکیل قصور پزشکی با بررسی نظر کمیسیون نظام پزشکی در کمترین زمان ممکن درصد و مقدار خطای پزشک را به شما اطلاع می‌دهد. سپس با پیگیری پرونده شما در محکمه قضایی حد تقصیر و میزان مسئولیت دکتر متخلف را ارزیابی می‌کند. در نهایت بر اساس قانون اسلامی مطالبه دیه از پزشک را برایتان امکان‌پذیر می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط