تماس با ما
خسارت ناشی از تصادف

مطالبه خسارت ناشی از تصادف رانندگی + نمونه دادخواست مطالبه خسارت

آنچه در این مقاله می‌خوانید

اگر با خودروی شخصی خود تصادف کرده‌اید و به دنبال مطالبه خسارت ناشی از تصادف از فرد مقصر هستید، باید در اولین گام مطلع شوید که آیا ماشین فرد مقصر بیمه دارد یا خیر؟ اگر بیمه دارد که باید هر دوی شما به اداره بیمه مراجعه‌ کنید تا کارشناس بیمه با کشیدن کروکی، میزان دریافت خسارتی را برای شما در نظر بگیرد.

البته اگر در این تصادف قیمت ماشینتان خیلی افت کرده باشد، باید از فرد مقصر بخواهید به طور جداگانه‌ مبلغی را برای خسارت افت قیمت خودرو به شما پرداخت کند. چنانچه فرد مقصر، راضی به پرداخت خسارت افت ماشین شما نشد، اصلاً نگران نباشید چون ما در گروه وکلای HiVakil هستیم تا با تنظیم شکایت از فرد مقصر به دادگاه کیفری نیز حکم توقیف اموال و یا حکم جلب فرد مقصر را برایتان بگیریم.

گرفتن خسارت تصادف از مقصر

در تصادفات رانندگی بیشتر مواقع افسر پلیس راهنمایی و رانندگی یکی را فرد زیان دیده و شخص دیگری را مقصر اعلام می‌کند یا اینکه برای هر کدام از طرفین سهمی را در نظر می‌گیرد. بسته به اینکه طرفین تصادف رانندگی بر سر مقدار خسارت خودروهای خود به توافق برسند یا خیر نحوه مطالبه خسارت ناشی از تصادف فرق دارد‌. در ادامه حالت‌های مختلفی را برای گرفتن خسارت ناشی از تصادف برایتان شرح می‌دهیم.

نحوه دریافت خسارت ناشی از تصادفات رانندگی در مراجعه به بیمه

در تصادفاتی که فقط به ماشین شما آسیب وارد می‌شود و هیچ کدام از سرنشینان صدمه نمی‌بینند، اول از همه افسر راهنمایی و رانندگی با کشیدن کروکی فرد مقصر را مشخص می‌کند‌. اگر خودروی متخلف بیمه داشته باشد طبق ماده ۱۵ قانون بیمه برای مطالبه خسارت ناشی از تصادف باید هر دوی شما حداکثر ظرف ۵ روز به اداره بیمه‌گر مراجعه‌ کنید. در غیر این صورت اداره بیمه هیچ خسارتی پرداخت نمی‌کند.

مگر آنکه بیمه گزار به اداره بیمه ثابت کند که به دلیل موجهی نتوانسته به اداره بیمه مراجعه‌ کند‌. چنانچه میزان خسارت خودروی شما زیاد است می‌توانید برای دریافت خسارت ناشی از تصادف با کارشناسان حقوقی ما در گروه وکلای HiVakil مشورت کنید.

مراحل مطالبه خسارت ناشی از تصادف رانندگی

  • بعد از اینکه به اداره بیمه مراجعه‌ کردید از طریق کارشناس، میزان خسارت وارد شده تعیین می‌شود.
  • سپس تا سقف تعهد بیمه گزار این میزان خسارت به فرد زیان دیده پرداخت می‌شود.
  • چنانچه مقدار خسارت ناشی از حادثه تصادف چیزی بیشتر از سقف میزان بیمه خودرو باشد، راننده مقصر باید مابقی خسارت را به فرد زیان دیده بپردازد. مگر اینکه صاحب ماشین آسیب دیده رضایت بدهد؛ چراکه امروزه بیشتر شرکت‌های بیمه خسارت‌هایی که مربوط به افت قیمت خودرو است را جزو خسارات اصلی حساب نکرده و برای پرداخت خسارت افت قیمت هیچ مبلغی را تقبل نمی‌کنند.

مدارک لازم برای دریافت خسارت از بیمه

  • کروکی افسر
  • برگه های بازجویی طرفین
  • اصل و کپی بیمه بدنه
  • اصل و کپی بیمه ثالث
  • استعلام بیمه‌نامه مقصر
  • رسید پرداخت حق بیمه
  • کارت ملی بیمه گزار و مالک خودرو
  • فاکتور هزینه حمل
  • بارنامه (برای کامیونها و تریلرها)
  • فاکتور لوازم تعویضی در صورت نیاز
  • اصل و کپی گواهینامه راننده در هنگام حادثه (ارایه کارنامه برای دارندگان تاکسی) و (دفترچه پلیس راه برای اتوبوس و مینی‌بوس)
  • گزارش‌هایی مانند گزارش نیروی انتظامی، گزارش کارشناسان دادگستری، برگه قبول تقصیر مقصر، عکس بخش‌های آسیب‌دیده و …

مطالبه خسارت ناشی از تصادف

نمونه دادخواست مطالبه خسارت خودرو از بیمه

طبق ماده ۳۶ قانون بیمه در کشور، راننده زیان دیده و راننده مقصر در تصادفات رانندگی حداکثر ۲ سال از هنگام وقوع تصادف فرصت دارند تا برای دریافت و یا پرداخت خسارات ناشی از تصادف رانندگی از اداره بیمه شکایت کنند و میزان خسارت تعیین شده را مطالبه نمایند. برای تنظیم این گونه شکایت‌ها باید در نمونه دادخواست مطالبه خسارت ناشی از تصادف مواردی از قبیل:

  • خواهان: نام، نام خانوادگی، نام پدر، محل اقامت، شغل
  • خوانده: نام، نام خانوادگی، نام پدر، محل اقامت، شغل

و برخی موارد مهم دیگر را ذکر کنید و برای ارجاع به دادگاه بدوی در دفتر خدمات الکترونیک قضایی به ثبت برسانید. اگر برای شکایت از محل بیمه شخص مقصر با مراحل قانونی آشنایی ندارید بهتر است با کارشناسان حقوقی ما در گروه وکلای HiVakil به صورت پیامک، آنلاین یا تماس تلفنی در ارتباط باشید.

نحوه دریافت خسارت ناشی از تصادفات رانندگی جرحی و جانی در مراجعه‌ به بیمه

  • اگر در یک تصادف رانندگی به غیر از خسارت خودرو، سرنشینان ماشین هم دچار جراحت یا حتی فوت شوند، برای مطالبه خسارت ناشی از تصادف باید اول از همه شما به عنوان فرد زیان دیده یا ورثه افراد کشته شده از طریق دادگاه برای محاسبه دیه افراد مجروح شده شکایت کنید.
  • سپس با صدور رأی دادگاه برای دریافت میزان خسارت تعیین شده به اداره بیمه مراجعه‌ کنید.

نحوه مطالبه خسارت ناشی از تصادفات رانندگی در مراجعه به دادگاه

طبق ماده ۳۲ قانون بیمه اجباری شما به عنوان فردی زیان دیده و مجروح شده حداکثر ظرف ۲۰ روز فرصت دارید بعد از صدور رأی نهایی دادگاه برای مطالبه خسارت ناشی از تصادف به اداره بیمه گزار مراجعه‌ کنید.

اگر به هر دلیلی در این ۲۰ روز نتوانستید به بیمه برای گرفتن خسارت ناشی از تصادف مراجعه‌ کنید، بنابراین مبلغ خسارت شما به حساب صندوق خسارت‌های بدنی دادگستری محل زندگی‌تان واریز می‌شود. پس برای دریافت خسارت خود باید به دادگستری مراجعه‌ کنید.

نمونه دادخواست مطالبه خسارت ناشی از تصادف

چنانچه شما و فرد مقصر بر سر مقدار خسارت ناشی از تصادف به توافق نرسید یا اینکه فرد مقصر برای پرداخت مابقی خسارت با شما همکاری نکند، می‌توانید با راهنمایی یک وکیل مطالبه خسارت ناشی از تصادف در گروه وکلای HiVakil از راننده مقصر شکایت کنید.

برای تهیه نمونه دادخواست مطالبه خسارت ناشی از تصادف لازم است به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی بروید، سپس با ثبت نام در سامانه ثنا و تأیید احراز هوییت شما دادخواست شکایتی را علیه راننده مقصر تنظیم کنید.

عدم پرداخت خسارت تصادف توسط مقصر

دقت کنید اگر مقدار خسارت شما تا حد ۲۰ میلیون تومان است، شکایت شما باید از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به شورای حل اختلاف ارجاع داده شود؛ ولی اگر مقدار خسارت شما بیشتر از ۲۰ میلیون تومان است باید شکایت شما به دادگاه حقوقی فرستاده‌ شود‌.

در آخر شورای حل اختلاف و یا دادگاه کیفری با توجه به نظر کارشناس حکم نهایی را صادر می‌کنند. پس از قطعی شدن رأی چنانچه راننده مقصر از پرداخت خسارت خودداری کرد می‌توانید از شعبه صادرکننده رأی بدوی بخواهید حکم توقیف اموال و یا حکم جلب فرد مقصر را صادر کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط