logo

مدت زمان توقیف اموال برای مهریه + معرفی اموال قابل توقیف

شبکه های اجتماعی
آنچه در این مقاله می‌خوانید
مدت زمان توقیف اموال برای مهریه
مدت زمان توقیف اموال برای مهریه + معرفی اموال قابل توقیف
برای دیدن فهرست کلیک کنید

مدت زمان توقیف اموال برای مهریه بسته به اینکه چه اموالی قرار است توقیف شود حدود ۱۰ الی ۲۰ روز طول می‌کشد. البته داشتن و یا نداشتن وکیل مهریه هم تأثیر زیادی در مدت زمان توقیف اموال مرد دارد؛ چون وکیل خیلی سریع‌تر از هر فرد عادی با در نظر گرفتن مستثنیات دین با توقیف اموال مرد، مهریه را به دست زن می‌رساند. البته چون تمامی اموال مرد برای دادن مهریه به زن قابل توقیف نیست از این رو مدت زمان توقیف اموال برای مهریه بسته به شرایط هر فردی متفاوت است.

مدت زمان توقیف اموال برای مهریه چقدر است؟

به طور کلی در عقد دائم و یا عقد موقت مهریه‌ای برای زن به صورت عندالمطالبه و یا عندالاستطاعه در نظر گرفته می‌شود. اگر مرد مهریه عندالمطالبه را به زن ندهد، زن می‌تواند جهت توقیف اموال مرد به عنوان مهریه اقداماتی را انجام دهد؛ اما در مهریه عندالاستطاعه باید توانایی مالی مرد به اثبات برسد.

به هر حال پیش از توقیف اموال مرد برای مهریه مدت زمان مشخصی حدود ۱۰ الی ۲۰ روز به مرد مهلت داده می‌شود، اگر مرد در این مدت زمان مهریه زن را پرداخت کرد که موضوع به سادگی حل و فصل می‌شود؛ ولی اگر مرد همچنان در این مدت زمان از پرداخت مهریه خانم خودداری کرد لازم است تا برخی از اموال مرد توقیف شود.‌ مدت زمان توقیف اموال برای مهریه بستگی به سرعت اقدام خانم و همچنین استعلام اموال مرد دارد.

مستثنیات دین در توقیف اموال آقا بابت مهریه

مستثنیات دین در توقیف اموال آقا بابت مهریه

دقت کنید تمام اموال مرد قابل توقیف نیست. مثلاً خانه‌ای که مرد در آن سکونت دارد جزو مستثنیات دین در پرداخت مهریه به شمار می‌آید و قابل توقیف نیست. اتومبیلی که برای امرار معاش مرد باشد قابل توقیف نیست.

همین‌طور لوازمی که توقیف کردن آن‌ها زندگی مرد را دچار عسر و دشواری کند هم قابل توقیف نیست. پس چنانچه اموالی که جزو مستثنیات دین هستند به دلیل مهریه توقیف شوند مرد می‌تواند از طریق وکیل مهریه اموال خود را رفع توقیف کند.

توقیف اموال آقا برای مهریه چگونه است؟

در ابتدا زن یا وکیل مهریه باید با در دست داشتن یکسری مدارک مثل:

  • شناسنامه
  • کارت ملی
  • سند ازدواج

و غیره به دفتر ازدواجی که زوجیت زن و مرد در آنجا به ثبت رسیده است مراجعه کند.

اگر آن دفتر ازدواج پابرجا نباشد باید متقاضی به نائب دفتر ازدواج زن و مرد برود. در این دفاتر سردفتر اجرائیه‌ای را تهیه می‌کند و به اداره اجرای ثبت ارسال می‌کند.

از طرف این اداره یک ابلاغیه‌ای به مرد اعلام می‌شود که در مدت مشخص شده‌ای مرد موظف است مهریه زن را بپردازد. چنانچه در این مدت مرد مهریه‌ای به زن ندهد زن باید استعلام اموال مرد را به انضمام اطلاعات حساب بانکی آقا را در اختیار دادگاه قرار دهد.

اگر استعلامی در دسترس زن قرار نداشت، چه باید کرد؟

زن می‌تواند برای درخواست استعلام اموال مرد از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی به دادگاه اقدام کند. چنانچه مرد پس از درخواست توقیف اموال از طرف زن اموال خود را به شخص دیگری انتقال دهد، دادگاه این اموال را برای مهریه پس خواهد گرفت.

یادتان باشد در بحث مدت زمان توقیف اموال برای مهریه سرعت عمل خیلی مهم است‌؛ چون احتمال دارد مرد تمام و یا بخشی از اموال خود را به طور مخفیانه به شخص دیگری انتقال دهد. از این رو بهتر است هنگام توقیف اموال مرد از تخصص یک وکیل مهریه بهره ببرید.

مراجع استعلام اموال قابل توقیف مرد

زن برای مطالبه مهریه خود این اجازه را دارد که با استعلام اموال مرد از طریق مراجع قانونی اموال منقول مثل خودرو و اموال غیرمنقول مثل خانه و ملک را توقیف کند‌‌. این مراجع عبارت‌اند از:

  • بانک
  • پلیس راهور
  • سازمان بورس اطلاعاتی
  • اداره ثبت اسناد املاک کشور
  • و غیره

مدت زمان توقیف حساب بانکی برای مهریه

طبق ماده ۹۶ قانون مدنی در اجرای مهریه، اگر زن قصد داشته باشد برای توقیف حقوق ماهیانه و حساب بانکی مرد اقدامی انجام دهد می‌تواند این حقوق مالی خود را از مراجعی نظیر:

  • بانک‌ها
  • شهرداری‌ها
  • بنگاه‌های خصوصی
  • شرکت های دولتی
  • موسسه‌های خصوصی

و غیره تقاضا کند‌. اساساً این ارگان‌ها در صورتی که زوجین فرزند داشته باشند یک سوم و اگر فرزند نداشته باشند، یک چهارم حقوق پایه مرد را بسته به شرایط متفاوت توقیف می‌کنند‌. البته حقوقی که مرد بر اساس اضافه کاری، فعالیت‌های مازاد، حق‌التدریس و… به دست می‌آورد، قابل توقیف نیست. این مقدار حقوق هیچ ارتباطی با معسر بودن و یا نبودن زن ندارد.

توقیف ملک و آپارتمان مرد

اگر قصد دارید به جای مهریه خود ملک و آپارتمان همسرتان را توقیف کنید. باید اول از همه به اداره ثبت و اسناد مراجعه کنید. سپس اطلاعاتی مانند پلاک ثبتی و یکسری موارد دیگر را به اداره ثبت تحویل دهید. این اداره نامه‌ای برای توقیف اموال مرد به شما می‌دهد.

شما با در دست داشتن این نامه می‌توانید ملک، خانه، آپارتمان و همچنین حساب بانکی و حتی حقوق ماهیانه مرد را توقیف کنید. اگر احتمال می‌دهید که مرد دارایی و اموال خود را به شخص دیگری منتقل می‌کند بهتر است از دادگاه حقوقی تقاضای تأمین خواسته کنید.

مطمئن باشید با این تقاضا نیز اموال مرد تا صدور حکم دادگاه در توقیف محاکم قضایی برای مهریه زن خواهد بود‌. یادتان باشد مهریه زن جزو دیون ممتاز محسوب می‌شود پس آقایی که توان مالی پرداخت مهریه را داشته باشد هیچ‌گاه نمی‌تواند مهریه زن را به صورت قسطی بپردازد. بنابراین مهریه به پرداخت حق سایر طلبکاران دیگر مقدم است.

توقیف ماشین برای مهریه چقدر طول میکشد؟

بر اساس قانون جدید در کشور دیگر اتومبیل شخصی جزو مستثنیات دین به شمار نمی‌آید. بنابراین زن می‌تواند برای مطالبه مهریه خود اقدام به توقیف خودروی همسرش کند. به شرط آنکه توسط پلیس راهور اثبات شود که مالکیت خودرو متعلق به مرد است.

از طرفی زن می‌تواند از طریق دادگاه با صدور درخواست تأمین خواسته مانع از انتقال و یا فروش خودرو شود. البته اگر خودرو به شخص ثالثی فروخته شده باشد این شخص می‌تواند از طریق مراجع قانونی درخواست رفع توقیف کند؛ ولی در این حالت مرد محکوم به فرار از دین می‌شود و برای او محکومیت کیفری و همچنین حبس در نظر گرفته می‌شود.

توقیف سهم الارث به عنوان مهریه

توقیف سهم الارث به عنوان مهریه

برای توقیف سهم الارث و مدت زمان توقیف اموال برای مهریه دو حالت وجود دارد:

  • هنگامی که مرد فوت می‌کند و اموالی را به ارث می‌گذارد. در چنین حالتی زن می‌تواند مهریه خود را طلب کند. بنابراین وصی متوفی وظیفه دارد اول از همه مهریه زن را به طور تمام و کمال به زن بپردازد سپس از اموال به جای مانده از فرد متوفی سهمی را بین وراث تقسیم کند.
  • حالت دوم هنگامی است که مرد دارای سهم الارثی باشد که هنوز بین وراث تقسیم نشده است. بنابراین زن این اجازه را دارد تا به عنوان مهریه خود، اموال مشاع را از طرق قانونی توقیف کند. پس وراث نمی‌توانند این مال را بفروشند مگر اینکه حق و حقوق زن را پرداخت کنند و یا از او رضایت فروش بگیرند.

لیست اموال قابل توقیف برای مهریه

طبق ماده ۱۰۷۸ قانون مدنی در کشور هر چیزی که برای مرد مالکیت داشته باشد و قابل تملک باشد اموال مورد محسوب می‌شود‌‌. پس این اموال منقول و غیرمنقول می‌تواند به عنوان مهریه در نظر گرفته شود. برخی از این اموال قابل توقیف عبارت‌اند از:

  • ملک
  • خودرو
  • موبایل
  • خط تلفن
  • سهام بورس
  • اموال مدیون
  • سهام خاص
  • سرقفلی ملک
  • سهم الارث از ملک
  • وجه نقد و حساب‌های بانکی
  • کسر از حقوق در صورت کارمند بودن

داشتن وکیل برای توقیف اموال مرد برای مهریه الزامی است؟

خیر، زن می‌تواند حتی بدون وکیل تمامی کارهای مربوط به توقیف اموال مرد و مطالبه مهریه را انجام دهد؛ ولی داشتن وکیل مهریه روند کار را بدون خطا در سریع‌ترین زمان ممکن انجام می‌دهد.

سخن پایانی

مطالبه مهریه خصوصاً توقیف اموال مرد برای مهریه کاری بسیار دشوار و زمان بری است. بنابراین در صورت کوچک‌ترین اشتباه در پیگیری مراحل مطالبه مهریه ممکن است پروسه به نفع یکی از طرفین دعاوی تغییر کند. از این رو برای استعلام دارایی‌های آقا و همچنین کوتاه کردن مدت زمان توقیف اموال برای مهریه به شما پیشنهاد می‌دهیم با کارشناسان حقوقی گروه وکلای HiVakil در ارتباط باشید.

بدون شک، وکلای پایه یک دادگستری این موسسه حقوقی با سرعت بالایی کارهای حقوقی و امور قضایی را به نفع شما انجام می‌دهند.

مقالات مرتبط
دیدگاه‌تان را بنویسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *