آیا می دانید طلاق در دوران عقد و باکره بودن دختر باعث میشود که تنها نصف مهریه به زن تعلق بگیرد؟ بله ازآنجاییکه در دوران عقد هیچ رابطه زناشویی بین زن و مرد رخ نمیدهد، بنابراین مرد موظف است، تنها نصف مهریه و نفقهی زن را بپردازد.
حتی اگر در دوران عقد خانم و آقا با یکدیگر رابطه زناشویی داشته باشند و در جلسات دادگاه هردوی آنها این موضوع را تائید کنند، بازهم مرد موظف است تنها نصف مهریه را به زن بپردازد.
اگر به دنبال نکات بیشتری در مورد طلاق در دوران عقد و باکره بودن دختر هستید، بهتر است تا پایان این مطلب از وبسایت گروه وکلای HiVakil از با ما همراه باشید.
ایا طلاق در دوران عقد مهریه تعلق میگیرد
بیشتر خانواده های ایرانی تنها عقد محضری در دوران عقد را برای آشنایی بیشتر و شناخت بهتر دختر و پسر در نظر میگیرند؛ ولی گاهی اوقات متأسفانه زن و مرد تصمیم میگیرند به دلایل مختلفی از یکدیگر جدا شوند.
اگرچه طلاق در دوران عقد برای دختر و پسر هیچ مانعی ندارد؛ اما مهمترین مسئله اینجاست که آیا زوجین در دوران عقد با یکدیگر رابطه زناشویی داشتهاند یا خیر؟
چون اگر دختری در دوران عقد تصمیم به جدایی از همسرش را داشته باشد، اگر دختر باکره باشد تنها نصف مهریه به زن تعلق خواهد گرفت. البته طلاق در دوران عقد میتواند از طرف دختر، پسر و یا بهصورت توافقی از طرف هر دو آنها مطرح شود؛ اما اینکه چه کسی دادخواست طلاق را به دادگاه ارائه میدهد، شرایط طلاق را متفاوت خواهد کرد. درنتیجه پرونده طلاق با پیچیدگیهای خاصی روبهرو خواهد شد. ازاینرو در ادامه انواع طلاق در دوران عقد را با یکدیگر بررسی میکنیم:
طلاق در دوران عقد از طرف مرد
اگر طلاق در دوران عقد و باکره بودن دختر از طرف مرد مطرح شود، در چنین شرایطی چون طلاق بهصورت یکطرفه است و پسر و دختر هنوز زندگی مشترکی را با یکدیگر شروع نکردهاند، ضمن اینکه نصف مهریه و نفقه به دختر داده میشود، هیچ اجرتالمثلی به دختر تعلق نمیگیرد.
اگر دختر قبلاً ازدواج کرده باشد (یعنی باکره نباشد)، چنانچه زوج و زوجه ادعا کنند که آنها در دوران عقد با یکدیگر نزدیکی داشتهاند، بدون شک بازهم نصف مهریه به زن داده میشود؛ ولی زمانی که پسر ادعا کند که هیچ رابطه زناشویی با دختر نداشته است اما زن خلاف گفته مرد را داشته باشد، دادگاه حق را به زوجه میدهد و مرد را مجبور به پرداخت کل مهریه به زن بهصورت تمام و کمال میکند. همچنین در مراحل طلاق از طرف مرد در دوران عقد باید مرد تمام هزینه های دادرسی را بپردازد.
طلاق در دوران عقد از طرف زن
چنانچه در دوران عقد برای دختر یکی از شروط دوازده گانه عقد مثل:
- اعتیاد مرد
- ناتوانی جنسی
- شغل خلاف عرف مرد
- بیماری صعب العلاج مرد
- ازدواج مرد بدون اجازه همسر
- صدور حبس مرد تا چندین سال
و غیره رخ دهد. یا اینکه حق طلاق با زن باشد و یا مرد برای انجام تشریفات عروسی و شروع زندگی مشترک زن را در بلاتکلیفی قرار دهد، زن میتوان در دوران عقد از همسر خود جدا شود؛ ولی طلاق در دوران عقد و باکره بودن دختر حتی اگر طلاق از طرف زن باشد و با دلایل محکمه پسند بخواهد از مرد طلاق بگیرد، بازهم تنها نصف مهریه به زن تعلق میگیرد.
طلاق توافقی در دوران عقد
طلاق در دوران عقد اگر بهصورت توافقی بین دختر و پسر رخ دهد، لازم است زن و مرد روی مسائلی مثل مهریه، نفقه و… با یکدیگر به توافق برسند. در چنین شرایطی ممکن است دختر بخشی و یا تمام مهریه خود را به مرد ببخشد.
شاید هم مرد با زن به توافق برسد که بهطور کامل مهریه زن را بپردازد. پس هنگام طلاق در دوران عقد و باکره بودن دختر در خصوص پرداخت مهریه در طلاق توافقی فقط به توافقات بین زن و مرد بستگی دارد.
گواهی پزشکی قانونی برای طلاق در دوران عقد لازم است؟
بله. ازآنجاییکه شرایط طلاق در دوران عقد و باکره بودن دختر با شرایطی که زن و مرد با یکدیگر رابطه زناشویی دارند، کاملاً متفاوت است. به همین دلیل وضعیت حق و حقوق مالی زن در طلاق دختر باکره تنها با تائید گواهی پزشکی قانونی مشخص میشود.
چنانچه پزشک قانونی باکره بودن دختر را تائید کند، در هنگام مطالبه مهریه تنها 50 ٪ از مهریه به دختر تعلق میگیرد. پس اگر پسر بیشتر از این مقدار را در دوران عقد به دختر داده باشد، مرد میتواند مازاد از نصف مهریه زن را درخواست کند.
طلاق در دوران عقد چقدر طول میکشد
دقت کنید درخواست طلاق در دوران عقد و باکره بودن دختر خیلی سریعتر و سادهتر از دادخواست طلاق در سال های پس از ازدواج است. تنها کافیست برای طی کردن مسیر طلاق از تجربیات و دانش بالای یک مشاور حقوقی طلاق مثل وکلای پایه یک دادگستری در گروه وکلای HiVakil از بهره ببرید.
مدارک لازم برای طلاق در دوران عقد
برای طلاق در دوران عقد و باکره بودن دختر مدارک زیر لازم است:
- اصل شناسنامه زوجین
- اصل کارت ملی زوجین
- یک قطعه عکس جهت معرفی زن به پزشک قانونی
- ارائه گواهی بکارت از طرف پزشکی قانونی برای اثبات باکره بودن دختر
- ارائه گواهی عدم بارداری چنانچه در دوران عقد رابطه زناشویی رخ داده باشد.
- وکالت محضری طلاق
- ارائه گواهی عدم سازش از طرف واحد مشاوره دادگاه خانواده
آیا ترمیم بکارت فریب محسوب میشود؟
بله ازآنجاییکه وجود بکارت برای مرد موضوع خیلی مهمی است، پس چنانچه مردی از ترمیم بکارت همسر خود خبر نداشته باشد مطمئناً این مسئله فریب در ازدواج به شمار می آید و در هنگام طلاق دادگاه حق را به مرد میدهد.
پیامدهای طلاق در دوران عقد
طلاق در دوران عقد و باکره بودن دختر تبعاتی را برای دختر و پسر به همراه دارد. مثلاً دختر باید برای اثبات باکرگی خود حتماً به پزشکی قانونی مراجعه کند. همچنین در تمام مراحل دادگاه گواهی بکارت خود را ارائه دهد.
طلاق در شرایطی که دختر باکره باشد، از نوع طلاق بائن می باشد. پس مرد پس از طلاق دادن همسر خود، تحت هیچ شرایطی نمیتواند مجدداً به زن خود رجوع کند و زندگی مشترک با او داشته باشد.
در صورتی که دختر باکره باشد، بعد از طلاق هیچ لزومی به نگهداشتن عده ندارد. یعنی زن میتواند بلافاصله بعد از طلاق با مرد دیگری ازدواج کند.
نکته ای مهم از طلاق در دوران عقد و باکره بودن
ازآنجاییکه ثبت نام همسر و مهر طلاق در شناسنامه بعد از طلاق پیامدهای اجتماعی زیادی را برای زن و مرد به همراه دارد، بنابراین اگر طلاق در دوران عقد و باکره بودن دختر جاری شود، زن میتواند برای حذف اسم و مشخصات مرد از شناسنامه خودش اقدامات قانونی انجام دهد.
البته برای این موضوع باید گواهی پزشکی قانونی و تائید باکره بودن دختر در مراجع قضایی ارائه شود. خوب است بدانید شناسنامه ای که بعد از حذف نام مرد برای زن صادر میشود، هیچ تفاوتی با اصل شناسنامه اولیه دختر ندارد و المثنی هم نخواهد بود؛
اما برای کسانی که در دوران عقد رابطه زناشویی داشتهاند تنها زمانی امکان حذف نام همسر از شناسنامه زوجین وجود دارد که زن یا مرد قصد ازدواج مجدد داشته باشند. چون لازم است که همسر جدید از ازدواج ثبت شده قبلاً زن یا مرد مطلع باشد.
وکیل در طلاق در دوران عقد و باکره بودن
یادتان باشد در مسیر طلاق مشاوره گرفتن از یک وکیل طلاق در دوران عقد این امکان را برایتان فراهم میکند که پیش از ازدواج و دشوارتر شدن شرایط جدایی زن و مرد اطلاعات حقوقی مفیدی را به دست آورید.
پس بهتر است شما با مشاوره حقوقی طلاق در دوران عقد با برخی موسسات حقوقی باسابقه و حرفه ای مثل گروه وکلای HiVakil از پرداخت برخی هزینه های مالی مثل برگزاری جشن عروسی، تهیه جهیزیه و… بپرهیزید. سپس در زمان کوتاهی بدون ترددهای زیاد در مراجع قضایی به راحتی از همسر خود در دوران عقد جدا شوید.