تماس با ما
مراحل ثبت طلاق در دفترخانه

مراحل ثبت طلاق در دفترخانه

آنچه در این مقاله می‌خوانید

اگر چه مراحل ثبت طلاق در دفترخانه تنها با حضور مرد و دو شاهد عاقل و بالغ و یا وکیل طلاق امکان‌پذیر است؛ اما طی کردن یکسری مراحل قانونی برای ثبت هر نوع طلاق از جمله ثبت طلاق توافقی در دفترخانه رسمی الزامی است.

پس برای به نتیجه رساندن مراحل طلاق توافقی در دفترخانه باید قبل از آن تشرفات قانونی به طور کامل انجام شود. در ادامه هر کدام از این تشریفات را بررسی خواهیم کرد. چنانچه برای انجام طلاق توافقی به مشاوره و یا اعطای وکیل طلاق توافقی نیاز داشتید بهتر است با شماره‌های درج شده در این وب سایت تماس بگیرید.

از آنجایی که امروزه تعداد مراجعین به دفترخانه‌های رسمی برای ثبت طلاق به شدت افزایش یافته است. بنابراین شما برای ثبت طلاق باید مراحلی را طبق ذیل به تربیت انجام دهید.

مراحل ثبت طلاق در دفترخانه

مراحل ثبت طلاق در دفترخانه به صورت کامل

مشاوره اجباری

اولین گام برای انجام مراحل ثبت طلاق در دفترخانه این است که شما از طریق سامانه نوبت دهی طلاق ثبت نام کنید. سپس با وارد کردن اطلاعات شخصی خود در این سامانه از مراکز غربالگری و یا مراکز مشاوره خانواده نیز نوبت بگیرید. تاریخ و ساعت نوبت غربالگری و مشاوره‌ توسط پیامک برایتان ارسال می‌شود‌. اگر زوجین با شرکت در این جلسات مشاوره به هیچ صلح و سازشی نرسند از این مراکز مشاوره یک گواهی عدم انصراف از طلاق به خانم و آقا داده می‌شود.

تقدیم درخواست

دومین گام از مراحل ثبت طلاق در دفترخانه این است که خانم و آقا برای ثبت دادخواست طلاق به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنند البته باید زوجین گواهی عدم انصراف از طلاق را همراه خود داشته باشند؛ چون لازم است این گواهی به دادگاه حقوقی ارجاع داده شود. البته هنگام تقدیم درخواست طلاق به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی باید مدارک دیگری نظیر شناسنامه، کارت ملی و همچنین عقدنامه یا رونوشت آن و… را همراه داشته باشید.

تعیین وقت دادرسی

بعد از ثبت دادخواست طلاق از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضایی باید منتظر باشید تا از طرف دادگاه خانواده برایتان وقت دادرسی تعیین شود‌. تاریخ روز و ساعت وقت رسیدگی توسط ابلاغیه الکترونیکی در سامانه اینترنتی ثنا به خانم و آقا اطلاع داده می‌شود. همچنین زمان حضور زوجین در دادگاه از طریق پیامک برای آن‌ها ارسال خواهد شد.

حضور در جلسه دادگاه

در اقدام بعدی از مراحل ثبت طلاق در دفترخانه باید خانم و آقا دقیقاً در روز، تاریخ و ساعت مشخصی شده از طرف دادگاه با مدارک لازم در دادگاه خانواده حضور داشته باشند. البته تمامی این کارها را یک وکیل طلاق می‌تواند انجام دهد و هیچ نیازی به حضور شما در هیچ مرحله‌ای از طلاق نیست.

مشاوره در دادگاه

برای ثبت طلاق از طرف دادگاه باید توافقاتی بین زوجین در مورد موضوعاتی از قبیل:

  • نفقه
  • مهریه
  • اجرت المثل
  • حضانت فرزندان
  • استرداد جهیزیه

و غیره مشخص شود. این توافقات بین خانم و آقا به هر صورتی که باشد دادگاه آن را محترم شمرده و قبول می‌کند. اگر برای روند مراحل ثبت طلاق در دفترخانه وکیل بگیرید رویه به این صورت است که وکیل توافقات بین زوجین را در برگه‌ای می‌نویسد و با امضا و تائید خانم و آقا این توافقات را در دادگاه مطرح می‌کند.

در صورتی که زوجین بر اثر حق و حقوق مالی زن به هیچ توافقی نرسند و تنها اصرار به طلاق داشته باشند قاضی پرونده این حقوق مالی را با توجه به شرایط زوجین و توان مالی مرد تعیین می‌کند.

احراز باردار نبودن زوجه

یکی دیگر از مراحل ثبت طلاق در دفترخانه حتی طلاق توافقی تائید گواهی عدم بارداری زن برای صدور گواهی عدم سازش است. این گواهی عدم بارداری به چند طریق قابل احراز است:

اقرار زوجه

چنانچه زن با اطمینان کامل اقرار کند که حامله نیست قاضی پرونده، حرف زوجه را تائید می‌کند و گواهی عدم سازش زوجین را صادر خواهد کرد. البته برای اجرای صیغه باید زن حتماً گواهی عدم بارداری با مهر آزمایشگاه را به دفترخانه ارائه دهد.

مراجعه به آزمایشگاه

چنانچه زن باکره نباشد باید از طریق برگه تائید آزمایشگاه عدم بارداری زن به دادگاه تحویل داده شود. اگر زن باکره باشد باید گواهی سلامت بکارت او به دادگاه ارائه شود.

حضور مجدد در دادگاه

بعد از اقدامات بیان شده زوجین و یا وکیل آن‌ها که حتماً باید وکیل زن و مرد جدا باشد مجدداً به دادگاه مراجعه می‌کنند. در این مرحله قاضی پرونده با توجه به نظریه مشاوره و همچنین محتویات پرونده طلاق، گواهی عدم سازش را برای زوجین صادر می‌کند.

مراجعه به دفتر طلاق

آخرین گام از مراحل ثبت طلاق در دفترخانه ارائه گواهی عدم سازش زوجین به یکی از دفاتر رسمی ثبت طلاق در کشور است‌. این گواهی به مدت ۳ ماه مهلت دارد که به دفترخانه تحویل داده شود تا صیغه طلاق جاری شده و طلاق زوجین به طور رسمی به ثبت برسد.

اگر مهلت این گواهی به سر برسد باید زوجین از ابتدا دادخواست طلاق بدهند. از طرفی چنانچه گواهی عدم سازش به دفترخانه تحویل داده شود ولی زن طی یک هفته به دفترخانه مراجعه نکند صیغه طلاق بدون حضور زوجه جاری می‌شود و طلاق در دفترخانه ثبت خواهد شد.

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی

از جمله مدارک مهمی که برای انجام مراحل ثبت طلاق در دفترخانه باید زوجین تهیه کنند عبارت‌اند از:

  • وکالتنامه وکیل طلاق
  • حضور ۲ شاهد عاقل و بالغ
  • پرداخت هزینه های دفترخانه
  • شناسنامه و کارت ملی زوجین
  • نظریه کتبی مراکز مشاوره خانواده
  • ارائه گواهی عدم سازش با اعتبار ۳ ماهه
  • گواهی عدم بارداری زن یا گواهی سلامت بکارت زن
  • عقدنامه یا رونوشت آن در صورت مفقود شدن سند نکاح
  • توافقنامه کتبی میان زوجین در مورد حق و حقوق مالی زن

مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی

سخن پایانی

یکی از جالب‌ترین مراحل ثبت طلاق در دفترخانه این است که زن هنگام ثبت طلاق در دوران سیکل ماهانه نباشد. یا اینکه طبق ماده ۳۴ قانون حمایت خانواده چنانچه یکی از طرفین طلاق هنگام ثبت طلاق در دفترخانه مجهول المکان باشند لازم است برای دعوت از شخص مجهول توسط نشر آگهی در روزنامه‌های کثیرالانتشار اقداماتی انجام شود.

مهم‌تر اینکه پس از صدور گواهی عدم سازش امکان ندارد که خانم یا آقا حکم طلاق را باطل کنند. پس اگر تصمیم نهایی خود را برای طلاق گرفته‌اید به شما پیشنهاد می‌کنیم حتماً با کمک یک وکیل طلاق نکات مهم برای ثبت طلاق را در نظر بگیرید چنانچه تمایل دارید کارشناسان‌ حقوقی ما در گروه وکلای HiVakil شما را راهنمایی می‌کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط