براساس قانون کسی که دعوایی را علیه یک خوانده در دادگاه مطرح می کند، حق پس گرفتن دعوا یا استرداد دادخواست دعوی را دارد. لایحه استرداد دادخواست توسط خواهان به این معنا است که دیگر تمایلی به ادامه پیگیری پرونده در دادگاه ندارد و میخواهد از پرونده انصراف بدهد. لایحه استرداد دادخواست اغلب به دلایل شخصی است. در برخی موارد هم خواهان با طرف دعوا به توافق رسیده است.
نمونه لایحه استرداد دادخواست توسط خواهان
موضوع: لایحه استرداد دعوی حقوقی توسط خواهان با خواندگان
ریاست محترم دادگاه ……
با سلام
با احترام در رابطه با کلاسه پرونده …… با موضوع ……………… در شعبه …… استدعا دارم اینجانب …… بهعنوان خواهان، به خواسته مندرج در پرونده با طرفیت خواندگان خانمهای …… و …… میباشم. باتوجهبه اینکه بنده دیگر قصد و شرایط پیگیری پرونده و دعوی را ندارم، لهذا براساس ماده ۱۰۷ قانون آیین دادرسی مدنی، با صراحت دادخواست خود را مسترد کرده و از دادگاه محترم تقاضای مختومه نمودن پرونده را استدعا دارم.
با احترام
نام و نام خانوادگی و امضا
تنظیم نمونه لایحه استرداد دادخواست
ریاست محترم دادگاه ……
احتراما، اینجانب …… با کد ملی ….. بهعنوان خواهان دعوا، در پرونده کلاسه …… به شماره بایگانی …… در شعبه …………. میباشم. نظر به اینکه تاریخ اولین جلسه رسیدگی به پرونده مورخ …… بوده و تا روز موعود 6 روز باقی است، با استناد به ماده 107 قانون مدنی، که بر این اساس است که: “خواهان میتواند تا اولین جلسه دادرسی، دادخواست خود را مسترد نماید.” بدین وسیله، استرداد دادخواست خویش را استدعا دارم.
با احترام
نام و نام خانوادگی و امضا
نمونه رای استرداد دادخواست
خواسته: طلاق از طرف زن
دادگاه پس از بررسی پرونده، به شرح زیر رای را صادر میکند.
رأی دادگاه:
در رابطه با دادخواست طلاق از طرف سرکار خانم ………… با توجهبهاینکه خواهان دادخواست خود را مسترد کرده است، دادگاه با عنایت به نظر قاضی محترم مشاور و به استناد بند الف ماده 107 قانون آئین دادرسی دادگاههای عمومی و انقلاب درامور مدنی مصوب 1379 استرداد دادخواست را میپذیرد. رأی صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدید نظرخواهی در محاکم تجدید نظر استان ………… میباشد.
رئیس شعبه ………… دادگاه خانواده …………