تماس با ما
نگه نداشتن عده

اگر زنی عده نگه ندارد چه می شود؟ بررسی عواقب نگه نداشتن عده

آنچه در این مقاله می‌خوانید

نگه نداشتن عده عواقب زیادی را برای زن و مرد به همراه دارد. اگر زنی عده نگه ندارد و پس از طلاق یا فوت همسرش بلافاصله ازدواج کند، ازدواج او باطل می‌شود. اگر مرد نسبت به عده زن مطلع باشد و رابطه زناشویی با او داشته باشد، زن و مرد تا ابد نسبت به هم حرام شده و تا پایان عمر نمی‌توانند با هم ازدواج کنند.

عده نگه داشتن یعنی چه؟

عده طلاق، بازه زمانی بعد از طلاق یا فوت همسر است که در آن زمان زن حق ازدواج مجدد ندارد. عده طلاق، سه طهر یا سه ماه می‌باشد، زن یائسه و دختر باکره عده طلاق ندارند و می‌توانند پس از طلاق و یا فوت همسر، بدون هیچ مانعی بلافاصله طبق قانون شرعی ازدواج کنند.

عواقب نگه نداشتن عده در قانون چیست؟

اگر زنی عده نگه ندارد عواقبی در پی خواهد داشت که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:

  1. اگر زن و مردی، در زمان عده، با هم ازدواج کنند، ازدواج آنها باطل و در‌صورتی‌که مرد، نسبت به عده زن آگاه باشد، زن و مرد به‌صورت ابدی، به یکدیگر حرام شده و هرگز نمی‌توانند با یکدیگر ازدواج کنند.
  2. اگر در دوران عده زن، عقدی صورت بگیرد، قانون برای زن و مرد و دفترخانه‌ای که صیغه عقد را جاری کرده، جرائم نقدی و همچنین حبس در نظر می‌گیرد.
  3. نگه نداشتن عده روی حضانت فرزندان نیز تأثیرگذار است. اگر زنی عده نگه ندارد، ممکن است حق حضانت فرزندان را از دست بدهد.

مدت زمان نگه داشتن عده

مدت عده برای هر زنی متفاوت است. پس برای دانستن مدت عده خود و عواقب نگه نداشتن عده بهتر است تا پایان این مطلب از وب سایت گروه وکلای HiVakil همراه ما باشید.

  1. پس از فوت شوهر (چه رابطه زاناشویی رخ داده و چه نداده باشد)، زنان باید به مدت ۴ ماه و ۱۰ روز، عده وفات شوهر نگه دارد. حالا چه مرگ همسرتان در زمان عقد موقت اتفاق افتاده باشد، چه در عقد دائم همسرتان را از دست داده باشید.
  2. زمانی که عقد نکاح دائم فسخ می‌شود زن، به مدت سه مرتبه از عادت ماهیانه و پاک شدن از آن، باید عده را نگه دارد . البته اگر زن یائسه نباشد اما به دلایلی عادت ماهیانه نشود، باید به مدت سه ماه باید عده فسخ نکاح نگه دارد . زنان یائسه و دختران باکره، نیازی به نگه داشتن عده در این شرایط ندارند.
  3. عده طلاق، مانند عده فسخ نکاح است و مدت زمان آن، گذشتن سه مرتبه از عادت ماهیانه و پاک شدن از آن می‌باشد. البته زنان یائسه و یا دختران باکره، نیازی به نگه داشتن عده طلاق ندارند.
  4. بر اساس ماده ۱۱۵۲ قانون، مدت عده در عقد موقت برابر با دو دوره عادت ماهانه است. اگر زنی که یائسه نیست، به دلایلی عادت ماهیانه نداشته باشد، مدت عده برای او ۴۵ روز می‌شود.

عواقب نگه نداشتن عده در قانون

در چه مواردی زن نیازی به نگهداری عده ندارد؟

زنانی که یائسه هستند و دختران باکره‌ای که با همسر خود نزدیکی نداشتند، طبق گواهی تأیید پزشک قانونی عده ندارند.

آیا در زمان عده میتوان صیغه شد؟

خیر، تحت هیچ شرایطی زن در دوران عده چه طلاق گرفته باشد و چه شوهر او فوت کرده باشد، اجازه ندارد در دوران عده با مرد دیگری صیغه موقت یا دائم داشته باشد؛ چون ممکن است که زن از همسر قبلی خود حامله باشد ولی علائم حاملگی در ماه‌های اول بارداری ظاهر نشود. در چنین وضعیتی باید زن تا پایان وضع حمل فرزند خود عده را نگه دارد و از صیغه و یا عقد مجدد خودداری کند‌.

عده وفات

دلیل علمی عده نگه داشتن زن

امروزه برای عواقب نگه نداشتن عده دلایل علمی و قانونی زیادی مطرح شده است. پس اگر به هر دلیلی رابطه شما با شوهرتان به پایان رسیده است باید چند ماه بعد از پایان زوجیت را به منظور عده نگه دارید و بدون شوهر زندگی کنید؛

از آنجایی که در روزهای اولیه بارداری نشانه‌های حاملگی زیاد مشخص نیست و در روزهای بعدی با انجام آزمایش و سونوگرافی مشخص می‌شود، پس اگر شما در زمان مراحل طلاق باردار شده باشید و سپس بلافاصله‌ بعد از طلاق و یا فوت همسر با مرد دیگری ازدواج کنید نگه نداشتن عده در زندگی شما مشکل‌ساز می‌شود؛

چون مشخص نیست که فرزند تازه متولد شده متعلق به همسر اول شماست یا شوهر دوم. به همین دلیل است که قانون ۳ بار طهارت را برای پایان عده زن در نظر گرفته است؛ زیرا ممکن است خانمی یکبار پریود شود ولی ۲ بار دیگر پریودی نداشته باشد در حالی که باردار باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط