اگر این سؤال برایتان پیش آمده است که طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر امکانپذیر هست یا خیر؟ باید گفت طبق ماده ۱۱ قانون حمایت از خانواده چنانچه مردی بدون اطلاع و رضایت زن اول خود، همسر دیگری را اختیار کند، زن میتواند بر اساس محقق شدن شروط ۱۲ گانه در سند ازدواج خود، دادخواست طلاق بدهد.
البته در شرایطی مرد میتواند بدون اطلاع یا رضایت همسر خود مجدداً ازدواج کند. ولی ثبت ازدواج دوم نباید به صورت محضری باشد. اگر تمایل دارید در مورد طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر اطلاعات بیشتری به دست آورید، بهتر است تا پایان این متن همراه ما باشید.
شرایط طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر چیست؟
طبق قانون اسلام فقط حق طلاق با مرد است، یعنی مرد بدون هیچ دلیل موجهی تنها با پرداخت حق و حقوق مالی زن میتواند همسر خود را هر زمانی که دوست دارد طلاق بدهد؛ ولی درخواست طلاق از طرف زن فقط با دلایل محکمه پسند مورد قبول دادگاه قرار میگیرد. یکی از این دلایل محکمهپسندی که جزو شروط دوازده گانه ذکر شده ضمن عقد نکاح برای طلاق از طرف زن است، ازدواج مجدد شوهر میباشد. پس اگر مرد بدون اجازه گرفتن از همسر اول، دوباره با زن دیگری ازدواج کند و ازدواج خود را به صورت محضری و قانونی در یک دفترخانه رسمی به ثبت برساند، زن میتواند از دادگاه تقاضای طلاق کند.
اگر مردی زن دوم بگیرد زن اول میتواند طلاق بگیرد؟
اگر مرد بدون رضایت همسر اول دوباره ازدواج کند؛ ولی ازدواج دوم خود را در دفترخانه رسمی محضری و قانونی نکرده باشد، در چنین صورتی زن حق گرفتن طلاق ندارد. البته اگر از تاریخ عقد مرد با زن دوم یکسال گذشته باشد و بعد از گذشت یکسال، ازدواج خود را هنوز محضری و قانونی نکرده باشند، طبق قانون، مرتکب جرم کیفری شدهاند و مرد به جریمه نقدی درجه ۵ یا حبس تعزیزی درجه ۷ مجازات خواهد شد. پس قبل از تنظیم دادخواست طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر بهتر است شرایط همسر خود را با کارشناسان گروه وکلای HiVakil در میان بگذارید.
ازدواج مجدد زوج به لحاظ نشوز زوجه
گاهی اوقات مرد بدون اطلاع و رضایت زن اول میتواند با زن دیگری دوباره ازدواج کند. البته ازدواج مجدد مرد فقط با رأی دادگاه و اثبات دلایل محکمه پسند مثل عدم تمکین زن و نشوز زوجه امکانپذیر است. در حقیقت اگر مرد بتواند با مدارک و ادله کافی مانند:
- عقیم بودن زن
- بیماری روانی زن
- ابتلای زن اول به اعتیاد
- عدم انجام روابط زناشویی زن
- داشتن بیماری صعب العلاج زن
- ترک منزل زن بدون دلیل به مدت ۶ ماه
- محکوم شدن به یک سال یا بیشتر به حبس
- رفتار نامناسب زن و معاشرتهای ناپسند که باعث دشوار شدن زندگی برای مرد شود.
و غیره به دادگاه ثابت کند که زندگی با زن اول برایش غیرقابل تحمل شده است، دادگاه به مرد اجازه ازدواج دوم بدون رضایت همسر اول را میدهد. در چنین شرایطی، طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر مورد قبول دادگاه نیست.
اگر مرد زن صیغه کند زن اول میتواند طلاق بگیرد
همانطور که گفته شد مرد میتواند بدون رضایت زن اول خود زن دیگری را صیغه موقت یا دائم کند؛ ولی به شرط آنکه ازدواج آنها به صورت رسمی در محضر ثبت نشود که محضری نکردن صیغه یا عقد دائم و موقت بیشتر از یکسال از طرف قانون جرم تلقی میشود و مجازاتی را به دنبال دارد. مگر اینکه مرد بخواهد زنی را کمتر از یکسال به همسری خود درآورد.
نمونه رای عدم طلاق به دلیل ازدواج مجدد زوج
در اسلام ازدواج دوباره مرد بدون اطلاع و رضایت زن اول جایز است؛ ولی مشروط به شرایطی است. طبق ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده هنگام تنظیم نمونه رای عدم طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر اگر مردی که زن دارد چنانچه تمایل به ازدواج دوباره با زن دیگری را داشته باشد باید با تهیه نمونه رای عدم طلاق به دلیل ازدواج مجدد شوهر به دادگاه مراجعه کند تا دادگاه با پیگیری شرایط، اجازه ازدواج دوم را برای مرد صادر میکند.
البته ممکن است که دادگاه با این دادخواست موافقت نکند و از صدور ازدواج مجدد مرد خودداری کند. پس برای تنظیم دادخواست طلاق از طرف زن بهتر است با یک وکیل طلاق باتجربه در گروه وکلای HiVakil مشاوره مستقیم داشته باشید. چنانچه شما مایل باشید میتوانید مشاورههای خود را به صورت آنلاین و رایگان انجام دهید.